Wagamama noedels
Hugo Arnold
Fontaine Uitgevers (2006)
In verzameling
#239
10*
Koken
Paperback met flappen 9789059561700
Nederland  Nederlands
Het Wagamama kookboek draaide om het ontstaan en de geschiedenis van de Wagamamaketen met de receptuur van het Wagamamamenu. In dit boek draait het om de belangrijkste gerechten van Wagamama: noedels. Hoe ze worden gekookt, gegeten en opgediend.
Noedels zijn het hedendaagse fastfood, de pasta van de 21e eeuw. De typische smaak van de Wagamamagerechten komt van de traditionele ramen (noedel-)kraampjes in Japan. Daar bereidt men voedzame gerechtenn van ingrediënten die geest en lichaam zuiveren en koesteren. Minimale inspanning en maximaal genot, daar draait het om bij de noedelgerechten van Wagamama.
Noedels zijn bijzonder veelzijdig: in soepen en bijgerechten, als nestje voor vlees, vis, of groente, als bedje voor curry, of in een salade. Je kan ze roerbakken, met saus serveren, of pocheren in bouillon met verse kruiden om smaak te geven. En ze zijn gezond: rijk aan samengestelde koolhydraten en arm aan vet en in veel recepten worden ze met groenten en vis gecombineerd. Leer met dit boek soba van somen te onderscheiden en probeer de verukkelijke gerechten waaronder misosoep met gegrilde kip en sobanoedels, stoofpot met zeven groenten en brede noedels en ramen met gemarineerde zalm. Of het nu voor hapjes, de dagelijkse maaltijd, of voor een feestelijk dineetje is, in dit boek vindt u de heerlijkste noedelrecepten voor elke gelegenheid.

Enkele kleine opmerkingen:
Medewerkers
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Ontwerper/Vormgever Lucy Gowans
Fotografie Ditte Isager
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 192
Hoogte x Breedte 255 x 210  mm
Originele titel Wagamama ways with noodles
Originele uitgever Kyle Cathie Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2006
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (5-5-2006)
Winkelprijs bij verschijnen € 19.90
Conclusie
Voor degene die graag kookt is dit boek een MUST, dus gewoon aanschaffen, want het is de moeite waard. De fotografie is schitterend, maar het is geen kookboek voor beginners. Kortom: een AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
inleiding over noedels, ingrediërnten en bouillons 6
sauzen 14
soepen 24
ingepakt 50
snel 64
gastvrij onthaal 84
eenpansgerechten 106
kinderen 144
salades 156
dranken 180
extra informatie 188
register 190
dankbetuiging 192