Terra's Cook's Companion - Kookkennis, eetlezen & culinaire curiositeiten
Malcolm Tait
Terra (2006)
In verzameling
#256
7*
Koken, Naslag
Gebonden met stofomslag 9789058974174
Nederland  Nederlands
"Om een goede sla te maken moet je een briljant diplomaat zijn in beide gevallen heb je te maken met hetzelfde probleem: precies te weten hoeveel olie je bij de azijn moet voegen." (Oscar Wilde). "Hoe moet je een land met 246 soorten kaas regeren?" (Charles de Gaulle)

Terra’s cook’s companion is een boek vol citaten, weetjes, nuttige en niet-nodig-maar-wel-erg-leuk-om-te-weteninformatie voor iedereen die van koken en lekker eten houdt. Wie vond het conservenblikje uit, waarom moet je in Japan niet gaan liggen na het eten en waar wordt de bloedworstbeurs gehouden? Wie waagde zijn leven door zeven koffiebonen te smokkelen, wat gebeurt er met je als je te veel nootmuskaat eet en waar vond het grootste taartsmijtgevecht ooit plaats? Of je nou van foie gras of frietjes houdt, dit boek vol vreemd, veelzijdig en vaak verbluffend leesvoer zal je snel een tweede keer doen opscheppen!
Terra’s cook’s companion, het ultieme cadeau om weg te geven of om zelf in je luie stoel heerlijk uit te ‘eetlezen’ nadat de afwas is gedaan!

Dit boekje is de perfecte metgezel voor mensen met honger naar kennis en dorst naar vermaak en het doet precies wat een goede maaltijd doet: voeden, kracht geven en je goed voelen..
Dit boekje is:

Een weetje uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nlMedewerkers
(Eind)redactie Anne Scheepmaker
Vertaler Ria Loohuizen
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 160
Hoogte x Breedte 195 x 125  mm
Eerste druk Ja
Originele titel The cook's companion
Origineel ondertitel A foodie's anthology of notes, quotes, facts and stats
Originele uitgever Think Publising Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2004
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (3-6-2006)
Locatie Rij 2 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 17.95
Conclusie
Dit is een onzettend leuk, makkelijk leesbaar en bruikbaar boekje. Het staat vol informatie, anekdote's, culinair commentaar en gedichtjes. Het is een leuk cadeauboekje, een AANRADER voor iedereen.