Benares - Recepten van een chef-kok met Michelinster
Atul Kochbar
Veltman Uitgevers (2016)
In verzameling
#920
8*
Koken
Basis kookboeken
Hardcover 9789048312580
Nederland  Nederlands
Achterkaft: In dit schitterende kookboek presenteert Atul Kochhar de beste gerechten van Benares, zijn sterrenrestaurant in Londen. Hij is beroemd om zijn moderne Indiase gerechten met een eigentijds Brits accent.Recensie>: Dit is een fantastisch kookboek van Atul Kochar, eigenaar van sterrenrestaurant Benares in Londen. Atul is geboren en getogen in Oost-India. Hij haalt zijn motivatie uit klassieke gerechten, maar hij laat zich ook inspireren door keukens uit de hele wereld. De gerechten in dit boek hebben de perfecte balans tussen specerijen, waardoor Indiaas koken in je eigen keuken een nieuwe dimensie krijgt. In dit boek staan zijn 80 populairste recepten uit de keuken van Benares. Van elke gerecht maakte Mike Cooper een prachtige foto en die wordt afgewisseld met beelden van het levendige, kleurrijke India. Het is een indrukwekkend, uniek kookboek, dat met veel liefde is samengesteld. De mooie gerechten staan uitvoerig beschreven.

Een indrukwekkende kookbijbel met de allerbeste Indiase vlees-, vis- en groentegerechten, met een eigentijds accent. Benares is de naam van het Londense sterren-restaurant van topchef Atul Kochhar. In het boek staan zowel overheerlijke zoete als hartige gerechten, die er niet alleen oogverblindend uitzien, maar ook tongstrelend zijn. Én er is een heel hoofdstuk gewijd aan cocktails. Dit boek laat zien waarom Benares nog altijd een van de beste restaurants met een Michelinster van Londen is. De inspirerende foto’s van de gerechten worden afgewisseld met beelden van Atuls grootste inspiratiebron: het levendige, kleurrijke India.

Benares is een Noord-Indiase stad aan de oevers van de Ganges. Het is een van de oudste steden ter wereld die continu bewoond werden. Bovendien is het de heiligste van de zeven heilige steden in het Hindoeïsme. Het is niet voor niets de naam van het geprezen restaurant van Atul Kochhar, die zijn inspiratie vooral haalt uit de rijke keuken van zijn vaderland India.

Zijn gerechten zijn fusion; een combinatie van klassieke Indiase gerechten en de diverse keukens uit de verschillende culturen in India. De aanwezigheid van christenen, joden, Mongolen, Turken, Iraniërs, zoroastriërs, Afghanen, Nederlanders, Fransen en tot slot Engelsen hebben allemaal een culinaire bijdrage geleverd aan de rijke Indiase keuken.

Atuls recepten zijn gemakkelijk te maken en hebben de perfecte balans tussen specerijen, waardoor Indiaas koken in de eigen keuken een heel nieuwe dimensie krijgt.

Dat levert parels van gerechten op met viscreaties als gefrituurde zachte krab met
avocadopanna-cotta’s, vis in bananenbladpakketjes, kreeft in Goaanse stijl, Malabar-kreeftencurry. Vleesgerechten als Benares-kip tandoori of lamsborst in Rajasthaanse stijl en dessertgerechten als spinazie-kikkererwten-meelcake met kokoschips en cashewnoten-roomijs, mosterd-yoghurt-chutney, zeevruchtenstoofpot of dumplings van verse kaas met chocolade.

In Benares wordt er volgens de seizoenen gekookt, met alleen de beste ingrediënten en de doeltreffendste technieken.

Atul Kochhars is een van ’s werelds leidende chef-koks en kreeg in 2007 een Michelinster voor zijn restaurant Benares, in het hartje van het Londense Mayfair. Zijn kennis van en liefde voor curry’s zijn inmiddels legendarisch te noemen.
Kochhar werd geboren in Jamshedpur in het oosten van India, en begon zijn kook-carrière in verschillende Indiase toprestaurants. In 1994 bracht zijn unieke talent hem naar Londen, waar hij het succesvolle restaurant Tamarind opende en later Benares. Wanneer hij maar kan reist Atul af naar zijn geboorteland, constant op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten. Hij heeft in allerlei plaatsen ter wereld restaurants geopend en is daarnaast een succesvolle tv-kok, met optredens in programma’s als Saturday Kitchen en Great British Menu.


Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. BenaresMedewerkers
Vertaler Ellen Hosmar
Ontwerper/Vormgever Ton Wienbelt
Fotografie Mike Cooper
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 35.00
Aantal pagina's 280
Hoogte x Breedte 281 x 237  mm
Originele uitgever Absolute Press
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 35.00
Conclusie
Dit kookboek is EEN GROTE AANRADER voor de zeer ervaren thuiskok.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 8
Inleiding 10
Hartig 16
Zoet 200
Cocktails 236
Basisrecepten, woordenlijst & leveranciers 248
Register 272
Bedankt 279