Greek
George Calombaris
Good Cook B.V. (2016)
In verzameling
#922
7*
Hardcover 9789461431479
Nederland  Nederlands
Achterkaft: George Calombaris, bekend van televisie als gewaardeerd jurylid van 'MasterChef Australië', neemt je mee naar zijn culinaire roots: de Griekse keuken. Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van Calombaris, een culinair alleskunner en restaurateur van meerdere succesvolle restaurants.

Traditionele schotels als 'pasticcio' (Griekse pastaschotel) of aubergines met pijnboompitten, rozijnen & tahin wisselen af met moderne Griekse gerechten: softshell krab met verse kruiden, honing & mayonaise en kofta op een open pitabroodje met munt, citroen en yoghurt.

Van snacks tot en met desserts en basisrecepten, waarbij uiteraard de gerechten uit moeders' keuken niet mogen ontbreken: met 'Greek' proef je de Griekse keuken thuis op je bord.Recensie: George Calombaris is een Australische kok met een Grieks hart. Hij heeft een Griekse moeder en een Egyptische vader, die weer een Italiaanse moeder en een Griekse vader had. Australië zelf is een mengelmoes van alle culinaire tradities die met de kolonisten daar naartoe kwamen. Calombaris respecteert de recepten die generaties lang zijn doorgegeven, maar hij verzint ook graag iets nieuws. Hij stelde een prachtig kookboek samen met zeer gevarieerde recepten om te laten zien hoe hij met eten omgaat. Het is een vrolijk, kleurrijk kookboek met een moderne uitstraling. De gerechten zijn goed te bereiden.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. GreekMedewerkers
(Eind)redactie Cocky Rietman; Martine van der Deijl
Vertaler Akkie de Jong
Fotografie Earl Carter
Product Gegevens
Omslag Prijs € 29.95
Aantal pagina's 3100
Hoogte x Breedte 276 x 212  mm
Originele titel Greek
Originele uitgever Penguin Books Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2015
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 29.95
Conclusie
Dit indrukwekkende, prachtige boek is EEN AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Griekse snacks 6
Dips 40
Pasta 66
Souvlaki 98
Streetfood 134
Mama's recepten 168
Salades 190
Desserts 222
Drank 258
Basis 284
Dankwoord 304
Register 305