Pasta Light - Lichte, lekkere pastagerechten, gecombineerd met verrukkelijke Italiaanse verhalen en foto's
Toenke Berkelbach
Unieboek | Spectrum (2003)
In verzameling
#39
6*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789077330517
Nederland  Nederlands
Over één ding zijn de meeste Italianen het eens: 'La Pasta houdt je slank, krachtig en gezond.' Maar serveer de pasta dan wel met een èchte Italiaanse saus. In Pasta Light staan recepten van lekkere, lichte, Italiaanse pastasauzen, die elk niet meer dan 400 kilocalorieën bevatten. Het boek doet verslag van een culinaire reis door Italië, het land waar elke stad of streek zijn eigen verhaal en recept heeft.

Geestige, vaak ontroerende verhalen uit het dagelijks leven van beroemde en minder beroemde Italianen worden gecombineerd met de heerlijkste gerechten.

Eén van de recepten komt van de gespierde jongens op de stranden van Rimini, die het hele jaar door in training zijn om in de zomer de meeste veroveringen op hun naam te kunnen schrijven. Een ander recept is afkomstig van een bezoek aan het buitenverblijf van Paus Johannes Paulus II, een liefhebber van lichte, voedzame en gezonde maaltijden. Weer een ander recept komt van de gondelbouwers van Venetië, die de voorkeur geven aan strak, simpel en zwart.

Het boek geeft een verslag van een culinaire reis door Italië. Het bevat geestige en vaak ontroerende verhalden uit het dagelijkse leven van beroemde en minder beroemde Italianen.

Toenke Berkelbach woont in Rome en werkt daar als journalist en scenarioschrijver. Hij doorkruiste heel Italië, met daarbij op de achtergrond altijd zijn passie voor de Italiaanse keuken. Hij schreef onder andere voor het blad Italië.

Luciana Zigiotti werd geboren in Verona en werkt sinds twintig jaar als fotografe. Daarnaast werkte zij in New York als privé-chef in de keuken voor de New Yorkse artistieke jetset.


Medewerkers
Fotografie Luciana Zigiotti
Product Gegevens
Aantal pagina's 137
Hoogte x Breedte 260 x 256  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (20-3-2004)
Locatie Rij 2 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 19.95
Conclusie
De gerechten zijn zeer gemakkelijk te bereiden en de combinatie van verhaal met recept maakt dit boek aantrekkelijk.