Eerlijk Toscaans
Pino Luongo
Tirion Culinair (2002)
In verzameling
#43
6*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789043904568
Nederland  Nederlands
Pino Luongo is een beroemd restaurateur,die in Toscane opgroeide en ondertussen al 20 jaar in de Verenigde Staten woont. Dat hij zich nog steeds op de eerste plaats een Toscaan voelt, toont hij overduidelijk in dit boek, dat een lofzang is aan alles wat uit Toscane komt.

Het boek is opgebouwd volgens de seizoenen. Zoals de Toscanen nog dicht bij de natuur leven, volgt ook Pino Luongo de jaargetijden om zijn menu's te beschrijven: bloemrijke lentegerechten, zomerse kustgerechten en rijke herfst- en wintergerechten. Maar niet alleen de natuur staat centraal, ook het familieleven en tradities zijn belangrijk. Daarom krijgen feesten zoals Pasen en Kerstmis extra menu's en verwerven kinderen een volwaardige plaats met zowel een kinderlunch als een kinderdiner.

Eerlijk Toscaans is niet alleen eerlijk in zijn recepten, maar ook in zijn vormgeving. Het boek straalt een eerlijke rust uit door de zachte kleuren en klassieke foto's van bereidingen en traditioneel gedekte tafels. Ook het klassieke lettertype, de nostalgische prentkaarten en warme eenvoudige tekeningen weerspiegelen de levensfilosofie van Pino Luongo: neem tijd voor jezelf, familie, koken en eten. Vergeet het hectische en breng wat Toscane in het alledaagse leven. Een verleidelijk aanbod dat de auteur overtuigend weet over te brengen.


Medewerkers
(Eind)redactie N. Noorman
Vertaler Frederike Plaggemars
Product Gegevens
Aantal pagina's 292
Hoogte x Breedte 236 x 210  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 37.95
Conclusie
Het is een sfeervol, nostalgisch kookboek met mooie foto's. Op de Achtercover staan leuke seizoenswijsheden.