China modern - 100 recepten voor de eenentwintigste eeuw
Ching-He Huang
Fontaine Uitgevers (2006)
In verzameling
#284
7*
Koken
Paperback met flappen 9789059561779
Nederland  Nederlands
Moderne Chinese gerechten zijn totaal anders dan de traditionele klassiekers die men bij de afhaalchinees bestelt. Nu China de deur naar het Westen en de rest van Zuidoost-Azië opende, is ook het effect op de culinaire tradities merkbaar. Hierdoor ontstond een nieuwe en verrassende keuken, eentje die zich nog het best laat omschrijven als fusionkeuken.

In China modern verkent Ching-He Huang de nieuwe invloeden en zij tart de conventionele opvattingen over Chinees eten. Ze laat zien hoe gerechten werden beïnvloed en geïnspireerd door Japan, Thailand, Vietnam en ook door Europa. Zo combineer Chings versie van Pekingeend de klassieke Chinese bereiding met een traditionele Japanse presentatie.

Behalve de ontwikkelingen naar gezondere bereidingswijzen - stomen, koken en grillen in plaats van frituren - laat Ching in dit boek ook zien hoe er in minder bekende provincies van China thuis wordt gekookt. Dit boek is een opwindende culinaire reis, die de auteur samen met de lezer met warmte, humor en stijl aflegt. Dit is vernieuwend koken op zijn best.

Ching-He Huang werd geboren in Taiwan en zij groeide op in Zuid-Afrika en sinds haar elfde woont zij in Londen. Haar passie voor gezonde en overheerlijke Chinese gerechten en haar elegante benadering bezorgden haar een grote groep enthousiaste volgelingen bij haar tv-serie Chings keuken.

De recepten in dit boek zijn kort en bondig beschreven met een leuke enthousiasmerende inleiding. De gerechten zijn goed te bereiden.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nlMedewerkers
(Eind)redactie efef.com
Fotografie Kate Whitaker; Gus Fulgate
Product Gegevens
NUR code 442
Aantal pagina's 160
Hoogte x Breedte 240 x 240  mm
Originele titel China modern
Originele uitgever Kyle Cathie Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2006
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (27-10-2006)
Winkelprijs bij verschijnen € 19.90
Conclusie
Dit verrassende, frisse en aantrekkelijk kookboek geeft de lezer een aanzet tot vernieuwend 'Chinees' koken. Dit kookboek is een AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
Kooktechnieken 9
De recepten 11
Moderne favoriete afhaalgerechten 11
Traditionele gerechten 40
Oost en West - Een kloof overbruggen? 76
Oost en West - Een nieuwe stap vooruit? 108
Rijst en andere bijgerechten 140
Menuplanner 150
Overzicht van de ingrediënten 154
Register 158
Dankbetuiging 160