La Mia Cucina Toscana
Pino Luongo; Andrew Friedman; Marta Pulini
Tirion Culinair (2004)
In verzameling
#73
6*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789043906081
Nederland  Nederlands
Pino Luongo is een van de meeste vernieuwende restaurateurs van New York. Hij liet zich inspireren door de vele culinaire stromingen in deze wereldstad en hij bedacht een oorspronkelijk versie van het Toscaanse voedsel, waarvoor de ingrediënten en de inspiratie uit Italië, Amerika en zelfs Azië werden gehaald. Hij groepeert zijn recepten op basis van belangrijke ingrediënten in plaats van op gerechten en hij beschrijft 'Il Classico': de roots van zijn gerechten uit de oude wereld. Dan slaat hij er spannende nieuwe wegen mee in en komt met zijn eigen levendige versies van gerechten uit de nieuwe wereld.
La mia cucina Toscana is gebaseerd op zewel gerechten uit Pino Luongo's populaire en bejubelde restaurants als op de recepten die thuis door improvisatie zijn ontstaan. Dit boek zal iedereen aanspreken die graag iets nieuws leert van een van Roscanes favoriete koks.
Pino Luogno groeide op in Toscane en hij woont sinds twintig jaar in de Verenigde Staten. Hij is eigenaar van restaurant in New York, Chicago, Denver, Philadelphia en Miami. Andrew Friedman is coauteur van verschillende kookboeken en Marta Pulini heeft de afgelopen vijftien jaar in verschillende restaurants van Pino Luongo gewerkt. De recepten zijn gebaseerd op traditionele gerechten, smaakcombinaties en culinaire concepten - zowel Italiaanse als Amerikaanse - die zijn aangepaast aan de smaak van Pino Luongo. Het resultaat noemt hij La Mia Cucina Toscana, ofwel Mijn Toscaanse Keuken. Dit boek baseerde hij op zijn herinneringen aan de Toscaanse kookkunst, op zijn reizen door Italië en twintig jaar New York city.
De indeling wijkt af van de meeste andere kookboeken. Elk hoofdstuk is gewijd aan een hoofdingrediënt, zoals brood, paddestoelen en vis. Van elk recept worden twee versies gegeven: 'De Klassiek Versie' en 'Mijn Eigen Versie'.
De recepten bestaan uit drie vaste onderdelen:
- De bereidingswijze,
- Op zoek naar ... (Pino Luongho beschrijft hier Italiaanse ingrediënten, zoals Pancetta, gedroogd eekhoorntjesbrood)
- Vino


Medewerkers
(Eind)redactie Ingrid de Klein
Vertaler TextCase
Ontwerper/Vormgever Hans Britsemmer
Fotografie Michele Tabozzi
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 288
Hoogte x Breedte 280 x 220  mm
Originele titel La mia cucina Toscana
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 39.95
Conclusie
Dit is een origineel kookboek met smaakvolle foto's.