Anthonu Bourdain's Les Halles Kookboek - Formules, recepten en technieken voor klassieke bistro-gerechten
Anthony Bourdain; José de Meirelles; Philippe Lajaunie
Unieboek | Spectrum (2004)
In verzameling
#76
6*
Koken
Gebonden met stofomslag 9780747580126
Nederland  Nederlands
De Amerikaanse topkok Anthony Bourdain bestiert al jaren een zeer succesvol bistro-restaurant in New York: Les Halles. Zijn kook- en schrijfstijl kenmerken zich door charmante nuchterheid en humor. Hij is wars van poeha en laat dat ook duidelijk merken. In zijn restaurant hoef je niet chique gekleed te zijn en mag je iets te veel wijn drinken. Zijn kookboek staat vol met no-nonsens recepten en tips. De Franse keuken op z’n Bourdain’s: een combinatie om van te watertanden. Met meer dan honderd recepten is Les Halles niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar ook een gegarandeerd succes in de keuken. Anthony Boudain schreef eerder succesvolle boeken: 'Keukenconfessies' en 'Een kok op reis'.
Philippe Lajaunie is afkomstig uit Bordeaux en hij verhuisde in 1984 naar de Verenigde Staten. Na vele functies in de horeca begint hij in de jaren 90 een eenvoudige brasserie met gegrild vlees als specialiteit: Les Halles..
José de Meirelles, afkomstig uit Portugal, ging in 1983 naar de Verenigde Staten. Hij opende samen met Philippe Lajaunie Les Halles als chef-compagnon.
De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de keuken van Les Halles, het restaurant in New York city, waar Anthony Bourdain sinds 1998 chef-kok is.Medewerkers
Vertaler Ria Loohuizen
Ontwerper/Vormgever Robert Di Scalfani
Product Gegevens
NUR code 442
Aantal pagina's 304
Hoogte x Breedte 243 x 190  mm
Eerste druk Ja
Originele titel Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook
Originele uitgever Bloomsbury USA
Origineel land Verenigde Staten
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2004
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (21-8-2004)
Winkelprijs bij verschijnen € 24.95
Conclusie
Dit is een goed geschreven kookboek voor de gevorderde thuiskok.