Lekker & licht 3 - Eenpansgerechten met Bodystyling®
Francine Vermeiren
Lannoo (2006)
In verzameling
#293
6*
Koken
Hardcover 9789020966015
België  Nederlands
Dit is het derde boek in de succesreeks Lekker & licht, recepten met Bodystyling. Lekkere, lichte en gezonde eenpansgerechten en stoofpotjes voor elk seizoen. Met verrassende menusuggesties en een handige calorieopgave bij elk ingrediënt. Een aanrader voor wie lijnen en lekker eten graag combineert. Passen stoofpotjes en eenpansgerechten in een gezond en licht voedingspatroon? Natuurlijk, zolang je maar de juiste hoeveelheden en ingrediënten gebruikt. Bovendien zijn eenpansgerechten vaak makkelijk te bereiden en kun je naar hartenlust variëren met vlees-, vis-, gevogelte- en vegetarische recepten. Al meer dan 15 jaar biedt Bodystyling® mensen die ontevreden zijn over hun figuur en hun lichaamsgewicht een volwaardige oplossing via een gezonde, evenwichtige en efficiënte manier van afslanken. Met Lekker & licht 3 bundelt de auteur meer dan zestig heerlijke, lichte recepten om nog meer afwisseling te brengen in de dagelijkse voeding. Na de succesboeken Lekker en licht 1 en 2 is dit het nieuwste deel in de reeks.

Dit is een lekker kookboek om het gewicht in de gaten te houden. De zeer smakelijke eenpansgerechten zijn kort beschreven en makkelijk te bereiden. Het boek heeft een mooie en overzichtelijke indeling. Elk recept beslaat een bladzijde en een foto van het resultaat op de bladzijde ernaast. Ook vegetarische gerechten krijgen aandacht.

Wij vinden het een nadeel dat de auteurs zogenoemde lightproducten aanbevelen in de recepten, zoals lightroom en een light bouillonblokje. Ook maken de auteurs zich weer schuldig aan het serveren van sla bij vis (bladzijde 95 ) en men suggereert dat diepvries schelvis net zo lekker is als verse schelvis.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nlMedewerkers
Ontwerper/Vormgever Visueel denken, Gent
Hulpauteur Sharon Stadius
Fotografie Luk Thys
Product Gegevens
NUR code 443
Aantal pagina's 160
Eerste druk Ja
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (6-11-2006)
Locatie Rij 2 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 24.95
Conclusie
Dit is een smakelijk kookboek.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 5
Vleesgerechten 8
Visgerechten 58
Wild- en gevogeltegerechten 98
Vegetarische gerechten 116
Maten en gewichten 137
Calorieën en calorielijst 139
Wat, wanneer en hoeveel 142
Handige tips en weetjes 147
Adressen 156
Colofon 160