Kleine hapjes en voorgerechten
Shane Osborn
Fontaine Uitgevers (2005)
In verzameling
#125
6*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789059561113
Nederland  Nederlands
De moderne kok gaat de laatste jaren veel flexibeler met de indeling van maaltijden om. In restaurants kiezen de gasten vaak voor een aantal voorgerechten in plaats van een voor- en hoofdgerecht, en een maaltijd thuis kan heel gemakkelijk uit een aantal kleine hapjes en gerechten bestaan. In Kleine hapjes en voorgerechten vindt de lezer gerechten die een weerspiegeling zijn van deze hedendaagse benadering. De recepten in dit schitterende boek prikkelen de smaakpapillen en zijn beslist niet ingewikkeld - dus eenvoudig door iedere thuiskok te maken, door de uitvoerige en duidelijke beschrijvingen. Bovendien zijn de recepten eenvoudig aan te passen: door de hoeveelheden te veranderen kunnen de gerechten omgetoverd worden in een uitgebreid hoofdgerecht of juist een kleinere borrelhap. De recepten zijn gerangschikt naar verschillende gelegenheden. Voor een feestje, de dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden en familie of voor grotere groepen: dit schitterende boek biedt veelzijdige recepten voor elke gelegenheid. Bij veel recepten staan mooi foto's van David Loftus.
De auteur: de Australische kok Shane Osborn van het Londense restaurant Pied á Terre is een van de meest vernieuwende en hooggewaardeerde chefkoks en de eerste Australische kok die in 2003 met twee Michelinsterren is onderscheiden.Medewerkers
(Eind)redactie efef.com
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Fotografie David Loftus
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 160
Hoogte x Breedte 255 x 200  mm
Originele titel Shane Osborn's starters
Originele uitgever Quadrille Publishing
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2004
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (6-3-2005)
Winkelprijs bij verschijnen € 24.90
Conclusie
Dit is een zeer interessant kookboek en het is voor de thuiskok een goede aanvulling op de standaard kookboeken. Dit is een leuk boek om te hebben en te gebruiken.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
Hapjes & snacks 8
Snel & gemakkelijk 32
Eenvoudig & voedzaam 64
Koken voor meer mensen 100
Luxe gerechten 126
Basisrecepten 156
Register 158
Dankbetuiging 160