Het Nederlandse jachtwildkookboek
Jaap Vissering
Unieboek | Spectrum (2005)
In verzameling
#189
6*
Koken
Gebonden met hardcover 9789027415035
Nederland  Nederlands
Het eten van wild wordt steeds populairder in Nederland. Maar de geheimzinnige, fascinerende wereld van de Nederlandse jagers blijft voor veel mensen verborgen. `Waar houden ze zich mee bezig en hoe is het jagen eigenlijk geregeld? Welke wildsoorten komen op hun jachttableau en hoe gaat dat in zijn werk? Hoe komt het wild dat zij schieten uiteindelijk op ons bordje terecht? En hoe kun je optimaal genieten van vers Nederlands wildbraad in gerechten? Jaap Vissering laat de lezer in dit boek kennismaken met alle ins en outs van de jacht. De geschiedenis en belangrijkste begrippen passeren de revue en de lezer wordt meegenomen naar de jachtvelden. De vele wildrecepten in het boek maken het geheel compleet. Ze blinken niet alleen uit in originaliteit en culinaire verfijning, maar kunnen ook door iedere thuiskok gemakkelijk worden uitgevoerd
De combinatie van recepten en een overzicht van de jacht in Nederland maken Het Nederlandse jachtwildkookboek tot een uniek standaardwerk en een must voor iedereen die geïnteresseerd is in wild(braad) en nieuwsgierig naar jacht en jagers. Jaap Vissering (1946) is journalist, kok en jager. Hij maakte jarenlang het vakblad voor chef-koks Food & Value en is momenteel o.m. hoofdredacteur van het fijnproeversmagazine Whisky etc.
De recepten in dit kookboek zijn van gerenommeerde koks. Het is een gemis dat hun namen niet bij de recepten staan. Ook jammer dat de koks bij hun receptuur geen rekening houden met de seizoenen, zo vind ik bij een recept van hertenfilet asperges, zeekraal en lamsoor als groente en sla bij wildzwijn en hertenbout. Wie verzint dat?


Medewerkers
Fotografie Frans Roosendaal
Product Gegevens
NUR code 441
Gedrukt door L.E.G.O., Italië
Aantal pagina's 160
Hoogte x Breedte 275 x 217  mm
Eerste druk Ja
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (7-11-2005)
Winkelprijs bij verschijnen € 24.95
Conclusie
Dit is een zeer interessant kookboek over wild, de recepten zijn voorzien van mooie foto's. Om de recepten te kunnen bereiden moet men wel kunnen koken, dus voor de ervaren thuiskok is dit boek zeer de moeite waard.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 7
GESCHIEDENIS 11
De geschiedenis van de jacht in Nederland 11
Jagers, wie zijn dat en hoe gaat jagen in zijn werk? 17
'Jagen vind ik de mooiste manier om voor het eten te zorgen' 35
Wildbraad vroeger en nu 39
Wild smaakt naar zichzelf 43
Websites over jacht, wild en wildconsumptie 49
WILDGERECHTEN 52
Fazant 52
Houtduif 64
Wilde eend 82
Wild konijn 94
Haas 104
Ree 118
Edelhert 130
Wild zwijn 144
Met dank aan 155
Register 156