Koksboek - Verzamelband voor tips en recepten
Unieboek (2005)
In verzameling
#213
6*
Koken
Gebonden met draad 9789085740360
Nederland  Nederlands
Een complete receptenbewaarbundel. Dat is waar de TIP-redactie naar heeft gestreefd. Hierdoor heeft men niet alleen de mogelijkheid om zelf recepten te noteren en knipsels te bewaren, maar het geeft ook nog eens heel veel extra informatie over koken, bereidingswijze etc. En natuurlijk heeft TIP-redactie ook een aantal van haar beste recepten erin verwerkt. 128 pagina's om je eigen kookboek samen te stellen.
Er staan bijna vijftig recepten in die duidelijk staan beschreven en ook nog eens mooi zijn gefotografeerd. Er is ruimte vor eigen recepten, oma's recepten, kooknotities en zo meer. Het koksboek bevat veel tips en informatie, al begrijpen wij die af en toe niet helemaal.

Een voorbeeld:
Broodmachine
Brood uit een broodmachine smaakt relatief snel oudbakken en droog, Dat komt doordat het hele bakproces in een en dezelfde machine plaatsvindt en het lang duurt voordat de hoge baktemperatuur is bereikt. Daardoor droogt het deeg uit. Tip: vervang een beetje water (2 %) door olijfolie. Gebruik je voor 500 g meel normaal 3 dl water, vervang dit dan door 2,9 dl water en 0,1 dl olijfolie. Ook roggebloem of -meel zorgt ervoor dat het brood langer vers blijft.

Bij ons weten en het staat in alle recepten, dat je aan het deeg ook een vetstof (boter of olijfolie) moet toevoegen. Die 0,1 dl olijfolie zit als het goed is al in het meel. Wij begrijpen deze opmerking en tip niet.


Medewerkers
(Eind)redactie Ico van Rheenen
Ontwerper/Vormgever Biskaje Leiden
Fotografie Sven Benjamins; Freek Esser; Renée Frinking; Joost Govers; Paul Grootes; Peter Kooijman; Erik van Lokven; Harold Pareira; Otto Polman; Jeroen van der Spek; Robert Vendrig; Carel Verduin; George van de Wijngaard
Product Gegevens
NUR code 440
Gedrukt door D2Print Private Ltd, Singapore
Aantal pagina's 128
Hoogte x Breedte 255 x 200  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (30-12-2005)
Locatie Rij 2 vak 1
Winkelprijs bij verschijnen € 18.95
Conclusie
Het is een leuk idee en de verzamelband ziet er leuk uit met een elastiek. Het is zo'n boekje met recepten van een beetje van TIP en een beetje van jezelf.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Salades en soepen
Vis, schaal- en schelpdieren
Vlees, wild en gevogelte
Groenten
Pasta, rijst en noedels
Bakken
Desserts
Divers