Wie lust er nou géén boerenkaas? - Liesje Lentewei en het boerenkaas-verhaal
Hennie Vaessen
Primamedia B.V. (2006)
In verzameling
#225
5*
Koken
Hardcover 
Nederland  Nederlands
Boerenkaas is een product met een verhaal. Niet zo maar een gestandaardiseerd eenheidsproduct, maar een product dat met de grootst mogelijke zorg en toewijding op ambachtelijke wijze wordt bereid. Die bereiding vindt plaats op de boerderij, door boer en/of boerin.
Veel Nederlanders weten tegenwoordig niet meer waar hun eten vandaan komt. Dat geldt voor volwassenen, maar nóg meer voor kinderen. Kaas wordt gemaakt van melk. Alleen dát is al onbekend bij een toenemend aantal consumenten. En dat boerenkaas echt op de boerderij gemaakt wordt, is bij nóg minder mensen bekend.
Boerenkaas is het oerproduct van de bijzonder professionele Nederlandse kaasindustrie. Nederland neemt een vooraanstaande plaats in als het gaat om kaasproductie. De Nederlandse Goudse kaas geniet wereldwijd bekendheid en waardering.
Veel informatie over boerenkaas, waaronder de bereiding en rijping, is te vinden op www.boerenkaas.nl. Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er nu het boek ‘Wie lust er nou géén Boerenkaas?” Met als subtitel Liesje Lentewei en het Boerenkaas-verhaal. Dit boek geeft op een leuke, speelse en humoristische wijze veel informatie over boerenkaas. Het is rijk geïllustreerd en wordt full colour uitgevoerd. Het is bedoeld als voorleesboekje of boek om zelf te lezen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een boekje om te bewaren en steeds overnieuw weer (voor) te lezen. Het boek neemt de lezer mee in de geschiedenis naar het ontstaan van kaas en vertelt over de speciale bereiding op de boerderij en de rijping op houten planken.
Vanaf 24 maart 2006 is het boek Wie lust er nou géén Boerenkaas? verkrijgbaar bij de specialist in boerenkaas (in de kaasspeciaalzaak, op de markt en bij de kaasboerderij).


Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Coert de Boe
Illustrator Hennie Vaessen
Product Gegevens
Gedrukt door Proost Groupe CPI
Aantal pagina's 32
Hoogte x Breedte 185 x 265  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (8-3-2006)
Winkelprijs bij verschijnen € 2.00
Conclusie
Dit is een kinderkookboekje met veel toegankelijke informatie over boerenkaas en drie leuke recepten. Een bijzonder leuk cadeautje.