Onze smaak - Wat Nederlanders eten en drinken : een overzicht in woord en beeld
Jonah Freud
Terra (2006)
In verzameling
#258
7*
Naslag, Studieboek
Gebonden met stofomslag 9789058975461
Nederland  Nederlands
Wie herinnert zich het niet: de borstplaat en de taaitaaipoppen met Sinterklaas, oma op een verjaardag aan haar advocaatje, en de gehaktbal op woensdag? Waar verlangen Nederlanders naar als ze lang in het buitenland zijn? Precies: drop, een bruine boterham met kaas en een glas melk. Traditionele producten die in de vergetelheid dreigden te raken, ondergaan momenteel een herwaardering. Balkenbrij, bloedworst, meikaas, pastinaak en andere producten van onze 'culinaire monumentenlijst' winnen weer snel terrein. In Onze Smaak worden deze en vele andere typisch Nederlandse producten - totaal 150 - beschreven door een keur van Nederlandse culinaire journalisten. Zeer toegankelijk door de alfabetische opzet van het boek. Rijk geïllustreerd met moderne foto's, 'vintage'reclame en oude meesters. Een feest van herkenning.


Medewerkers
(Eind)redactie Hilary Akers; Jonnie Boer; Bjorn Bruinsma; Mac van Dinther; Joep Habets; Hay Hermans; Alma Huisken; Wim de Jong; Joyce Huisman; Roel James; Will Jansen; Klaas Kasma; Onno Kleyn; Carin Leenders - de Vries; Ria Loohuizen; Huib van der Lugt; Kim Maclean; Philip Mechanicus; Christianne Muusers; Angelique Scnmeinck; Henja Schneider; Celine The; Merijn Tol; Karin Vaneker; Janneke Vreugdenhil
Ontwerper/Vormgever Stang Gubbels; Anneke van der Stelt
Illustrator Christel Leenen
Product Gegevens
NUR code 450
Aantal pagina's 320
Hoogte x Breedte 245 x 175  mm
Origineel publicatiejaar 2004
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (7-7-2006)
Winkelprijs bij verschijnen € 14.95
Conclusie
Dit is een prettig geschreven, nostalgisch boek met mooie 'oude' illustraties en foto's. Het is een boek vol herinneringen, zeer mooi als kijkboek en leuk om te hebben. Dit zeer waardevolle boek is een AANRADER.