Duizend-en-één-smaken - De keukens van Marokko, Turkije en Libanon.
Claudia Roden
Fontaine Uitgevers (2007)
In verzameling
#362
7*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789059562042
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Claudia Roden gaat in dit betoverende boek in Turkije, Libanon en Marokko op zoek naar oude en nieuwe recepten om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben ontwikkeld, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht. Dit boek is hierdoor een eerbetoon aan de verschillende culinaire histories en de hedendaagse gerechten in deze fascinerende landen, van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren van Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.

Claudia Roden is geboren en getogen in Caïro. Ze voltooide haar opleiding in Parijs en verhuisde naar Londen. In de loop der jaren bereisde ze het gehele Middellandse-Zeegebied en ontwikkelde ze zich tot een van de meest gelauwerde en gerespecteerde kookboekenauteurs van de wereld. Met haar bestseller De keuken van het Midden-Oosten (1968) bracht zij een revolutie teweeg in de westerse houding ten opzichte van deze keukens. Ze schreef sindsdien negen kookboeken en ze ontving vele prijzen voor haar werk.Recensie: Dit boek bevat nieuwe en oude receptuur uit Marokko, Turkije en Libanon en het is een eerbetoon aan de culinaire traditie van deze landen. De receptuur is uitvoerig beschreven en goed te bereiden. Dit mooi verzorgde boek, met mooi papier en schitterende foto's en een kostbare inhoud is een beleving voor de verzamelaar van bijzondere kookboeken.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nlMedewerkers
(Eind)redactie efef.com
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts; Kien Seebregts
Fotografie Jason Rowe; Noel Murphy
Product Gegevens
NUR code 442
Aantal pagina's 352
Hoogte x Breedte 250 x 195  mm
Originele titel Arabesque
Originele uitgever Penguin Books Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2005
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (14-5-2007)
Winkelprijs bij verschijnen € 29.90
Conclusie
Dit betoverende kookboek met mooie recepten, verhalen en herinneringen is zeer de moeite waard, dus het is een AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
MAROKKO 20
Inleiding 20
Voorgerechten en kemia 49
Hoofdgerechten 85
Nagerechten 129
TURKIJE 146
Inleiding 146
Voorgerechten en meze 159
Hoofdgerechten 197
Nagerechten 225
LIBANON 242
Inleiding 242
Voorgerechten en mezze 255
Hoofdgerechten 299
Nagerechten 331
Register 346