Varkensvlees - Verrassend veelzijdige recepten
Michel De Meyer; Veronique De Meyer
Standaard (2007)
In verzameling
#366
8*
Koken
Paperback met flappen 9789002222825
België  Nederlands
Flaptekst: Een hammetje in de hutspot, een sappig varkenshaasje, spareribs op de barbecue, spek met eieren, stoofvlees met frietjes, een boterham met gerookte ham, worst, schnitzel, cordon bleu of pita. Varkensvlees is een dankbaar product. Je kunt er in alle seizoenen alle kanten mee uit, je kunt op de klassieke toer gaan, maar je kunt er ook allerlei exotische gerechten mee bereiden.
In Varkensvlees staan tientallen creatieve recepten. Naast klassiekers als hutspot, worstenbrood of varkensgebraad vind je verrassend originele recepten als varkenshaasje in een hamjasje, waterzooi van varkensworst, gebraad gevuld met droge vruchten, stoofschotel met rode kerrie en kokos.
Rond varkensvlees bestaan allerlei vooroordelen. Zo zou het vet zijn en te veel cholesterol bevatten. In Varkensvlees worden die fabeltjes uit de wereld geholpen. Wist je dat een varkenshaasje of een mignonette even weinig vet bevat als een kipfilet en dat 100 gram varkensvlees gemiddeld slechts 40 to 50 milligram cholesterol bevat? Ook worst, gehakt of spek hoef je niet van het menu te schrappen, zolang je ze maar met mate gebruikt en voldoende afwisselt.
Kortom, Varkensvlees is een boek vol interessante informatie en heerlijke gerechten waarmee je direct aan de slag kunt.

Véronique en Michel De Meyer vormen al jaren een kookduo: Véronique bedenkt recepten voor tijdschriften in binnen- en buitenland, Michel illustreert ze met prachtige foto's. Bij de Franse uitgever Flammarion en bij de Standaard Uitgeverij publiceerden ze al enkele succesvolle kookboeken.Recensie: In de inleiding van dit boek staat veel interessante informatie over het varken, namelijk de geschiedenis, ge misverstanden over varkensvlees, het ontleden van varkensvlees, de versnijdingen van de onderdelen en nog veel meer. Het is een boek vol verrassende gerechten van klassieke tot exotische bereidingen. Bij elk gerecht staat een schitterende foto. De werkwijze van elk gerecht is stap-voor-stap beschreven. De recepten zijn makkelijk te bereiden en varkensvlees mag weer, want het is gezond.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nlMedewerkers
Ontwerper/Vormgever Aksent / Dominic Van Heupen
Fotografie Michel De Meyer
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 151
Hoogte x Breedte 220 x 220  mm
Eerste druk Ja
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (28-5-2007)
Winkelprijs bij verschijnen € 14.95
Conclusie
Dit is weer een schitterend kookboek van Véronique en Michel De Meyer, het is een GROTE AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 7
Inleiding 9
Recepten 25
Klassiek gestoofd 25
Blanquette en ragout 33
Kotelet traditioneel en toch anders 43
Worst en gehakt 55
Varkensvlees op de grill 73
Ham en hammetjes 83
Veelzijdig spek 97
Varkensvlees ingepakt 109
Varkensvlees als verpakking 121
Van kop tot teen 131
Met een oosters tintje 141
Register 150