Langs de Route du Soleil - Begin je vakantie naast de snelweg
Kim Kamphuis
Unieboek | Spectrum (2007)
In verzameling
#384
7*
Reizen
Paperback met flappen 9789027445063
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Waarom een boterhammetje weghappen op een overvolle parkeerplaats, terwijl je op slechts een paar minuten afstand van de snelweg naar het zuiden van Frankrijk de heerlijkste picknickplaatsen kunt vinden? Even wegdromen in het gras bij een ruïne in de buurt van Montélimar, terwijl verderop de TGV en het vakantieverkeer naar het zuiden razen? Veel Nederlanders rijden zo snel mogelijk over de Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk- zonder te stoppen. Hartstikke zonde, want onderweg is er juist zoveel moois te zien. Langs de route liggen prachtige kastelen, ruïnes, kloosters, wijnhuizen, steden, boerderijen en lavendelvelden. En niet te vergeten verrassende restaurants, heerlijk rustige picknickplaatsen en rustieke overnachtingsplekken.

Begin je vakantie aangenaam en lees Langs de Route du Soleil, vol uitleg tips over bijzondere plekken langs de Route du Soleil in Frankrijk. Binnen 20 minuten van de snelweg heb je iets cultureels, culinairs of ontspannends gevonden. Een echte aanrader voor ruim 1 miljoen Nederlanders die naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaan en tijdens hun reis al willen genieten.

Kim Kamphuis over Langs de Route du Soleil: "Dat de Belgische en Franse bewegwijzering niet optimaal zijn, is bij de meeste vakantiegangers bekend. Hoe vaak wilde je niet een kasteel bekijken dat je vervolgens nergens kon vinden? Daarom, ben ik in mijn Peugeotje gestapt en op weg gegaan. Om langs de Route du Soleil persoonlijk de mooiste plekjes te bezoeken, te eten in goede restaurants, te overnachten in fijne hotels of bed-and-breakfasts en te proeven van het goede Belgische en Franse leven. De beste tips en aanwijzingen heb ik vervolgens gebundeld in dit boek. Met zorg gekozen, bezocht en geproefd.".

Over Kim Kamphuis
Kim Kamphuis is freelance journalist voor diverse media. Ze schrijft onder andere over reizen, wonen, kinderen, lifestyle en wetenschap. Eerder verscheen van haar hand Bestemming Nederland bij Het Spectrum.Recensie: Deze handige reisgids geeft uitleg en tips over alle toeristische attracties langs de Route du Soleil in Frankrijk. Binnen twintig minuten van de snelweg vind je iets cultureels, culinairs of ontspannends. Een echte aanrader voor de connaisseurs onder de Nederlanders die naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaan en die onderweg al willen genieten.Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Inne van Ussel
Fotografie Kim Kamphuis
Product Gegevens
NUR code 510
Gedrukt door L.E.G.O., Italië
Aantal pagina's 176
Hoogte x Breedte 205 x 130  mm
Eerste druk Ja
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (17-7-2007)
Locatie Rij 1 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 14.95
Conclusie
Dit boek is een AANRADER voor iedereen die geregeld langs de Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk reist en die onderweg wil genieten van mooie, rustige en avontuurlijke plekken.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 8
De route naar de zon 10
WALLONIË 14
Spa 18
Nadrin 24
Achouffe 28
Habay-la-Neuve 32
LORRAINE 38
Metz 42
Pont à Mousson 48
Liverdun 54
Nancy 58
Bruley 64
Vannes-le-Châtel 68
Domrémy-la-Pucelle 72
CHAMPAGNE-ARDENNE 76
Langres 80
ILE-DE-FRANCE 86
Parijs 90
Fontainebleau 94
BOURGOGNE 100
Guédelon 104
Nitry 108
Vézelay 112
Vougeot 116
Beaune 120
Cluny 126
Roche du Solutré 132
RHÔNE-ALPES 136
Lyon 140
Montélimar 146
Allan & Montboucher-sur-Jabron 153
PROVENCE-ALPES-CÔTE D'AZUR 156
Avignon 160
Marseille 164
Nawoord 170
Fotoverantwoording 174
Colofon 175