Green & Black's chocoladerecepten - Van cacaoboon tot muffins, mousses en moles
Caroline Jeremy
Fontaine Uitgevers (2007)
In verzameling
#404
7*
Koken
Paperback met flappen 9789059562226
Nederland  Nederlands
Flaptekst: In dit ultieme chocoladekookboek van het luxe chocolademerk Green & Black’s zijn honderd van de meest decadente en verrukkelijke recepten verzameld die iedereen tot de hoogste chocoladeverrukking zullen brengen - van eenvoudig tot geraffineerd; zoet én hartig.

De rijke textuur en smaak van chocolade maakt dat het als product bijzonder breed toepasbaar is in de keuken. Niet alleen in rijke, donkere desserts, maar ook als een uitstekend ingrediënt om hartige en pittige gerechten extra smaak mee te geven.
Naast tips over kooktechnieken en hoe je met chocolade om moet gaan zijn verhalen over de Maya's in Belize en de teelt en productie van chocolade door het hele boek geweven. Met de schitterende culinaire en lokale fotografie van Fran Yorke is Green & Black's chocoladerecepten een feest voor alle zintuigen.

Green & Black’s werd in 1991 opgericht door Josephine Fairley en Craig Sams uit een verlangen om lekkere biologische chocolade van een goede kwaliteit te maken zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Zij kopen de cacao bij kleine producenten die er een eerlijke prijs voor krijgen en de cacao wordt geteeld zonder gebruik van chemicaliën of kunstmest. De Maya Gold chocolade van Green & Black’s was in 1994 het eerste product dat met het predikaat Fairtrade werd beloond, als erkenning van de steun die het merk aan de Maya-cacaoboeren in Belize geeft.Recensie: Green & Blacks cacaoproducten werd opgericht door mensen met een passie voor pure chocolade. Josephine Fairly en Craig Sams maken lekkere biologische chocolade van goede kwaliteit zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Zij kopen de cacao bij kleine producenten, die er een eerlijke prijs voor krijgen en die de cacao telen zonder gebruik van chemicaliën of kunstmest. Dit ultieme chocoladeboek bevat een verzameling van meer dan honderd recepten, zowel zoet als hartig. Deze recepten zijn van bekende koks zoals Nigella Lawson, Nigel Slater en vele anderen. De meeste recepten vergen wel veel bereidingstijd. Het boek geeft tips over kooktechnieken en hoe men in de keuken met chocolade moet omgaan. De auteur wisselt de recepten af met verhalen over de Maya's in Belize en de teelt en de productei van chocolade. Dit alles maakt het een zeer interessant boek met vele foto's.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl


Medewerkers
(Eind)redactie efef.com
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Fotografie Francesca Yorke
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 192
Hoogte x Breedte 285 x 220  mm
Eerste druk Ja
Originele titel "Green and Black's" Chocolate Recipes
Origineel ondertitel From the Cacao Pod to Muffins, Mousses and Moles
Originele uitgever Kyle Cathie Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2003
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (22-10-2007)
Locatie Rij 3 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 22.50
Conclusie
Dit verrukkelijke boek met chocoladerecepten is een AANRADER voor mensen met passie voor chocolade.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Woord vooraf van Josephine Fairly 6
Inleiding 8
Koken met chocolade 8
Magisch 10
Tijd om te schitteren 28
Smelten 48
De kom uitlikken 62
Zorg voor verrassingen 78
Schatten 94
Mysterieus 110
Zondig 130
Abracadabra 148
Old-timers 168
Dranken bij chocolade 182
Register 188
Dank 191