De kers op de appelmoes - Steel de show met absoluut meer dan 100 garnituurtjes, tips en recepten
Pierre Wind
Kosmos Uitgevers (2007)
In verzameling
#423
7*
Koken
Paperback met flappen 9789021515311
Nederland  Nederlands
Flaptekst: De creatiefste keukenkoning van Nederland is ongetwijfeld Pierre Wind. Met programma’s op televisie als De Eetfabriek en KookvanJou én een plank vol eigen boeken als Lekkâh en De Wondere Wereld van een KeukenKoning timmert hij flink aan de weg. Zijn nieuwste wapenfeit? De kers op de appelmoes!

De kers op de appelmoes is EHBO (Eerste Hulp bij Bord Opmaken) voor iedere hobbykok. Saaie dineetjes worden originele eetspektakels: met dit boek kan iedere keukenprins of -prinses voortaan boven zichzelf uitstijgen en de show stelen met prachtige borden, aangeklede diners en spectaculaire garneringen.

Pierre Wind vindt het opmaken van een bord net zo belangrijk als de smaak van het eten. Hij start zijn boek dan ook met algemene opmaakregels. Daarna volgt een overvloed aan smakelijke en originele garnituren, geschikt voor ieder gerecht. Tot slot geeft hij spannende basisrecepten waarbij de enthousiaste hobbykok zijn pasgeleerde garnituren kan uitproberen.

De bereiding van alle garnituren en gerechten in De kers op de appelmoes is stap voor stap in beeld gebracht in een overzichtelijke, moderne vormgeving. Daarnaast heeft het boek vele extra´s, zoals een koelkastposter met een overzicht van alle garnituren, een website met de ‘achterliggende gedachte’ en een originele boekenlegger.

De kers op de appelmoes is de finishing touch, de icing on the cake en… het ideale kerstcadeau.Recensie: Dit is het eerste kook- en knutselboek. Het is leuk van opzet en alles is goed in beeld gebracht. Pierre Wind start dit boek met de opmaakregels, daarna volgen originele en smaakvolle garnituren, waar men ieder gerecht kan versieren en hij sluit af met basisrecepten, waarbij men de garnituren kan toepassen. het is een zeer ofigineel, vrolijk, fris en fruitig boek.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. De kers op de appelmoes
Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Beeldwerk.nl, Utrect
Fotografie Pierre Wind
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 208
Hoogte x Breedte 245 x 195  mm
Origineel publicatiejaar 2007
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (20-12-2007)
Winkelprijs bij verschijnen € 19.95
Conclusie
Dit leuke, aantrekkelijke boek is een AANRADER voor elke hobbykok.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Preludium 6
Kookgereedschap 8
1. Hoe maak ik een bord op? 10
Inleiding 12
Opmaakregels zijn onzinnig 13
Top vijf van foute garnituurtjes 14
De algemene opmaakregels 15
De vijf opmaakstijlen 18
Tips bij het opmaken van een voorgerecht, soep, een hoofdgerecht, een nagerecht 20
De parade 22
De vreatieve transportable ondergrond 22
2. Garnituren 24
3. Recepturen 166
Algemeen register 199
Garniturenregister 202