Sus domesticus - Het varken op tafel
Ko Sliggers
Mets en Schilt (2007)
In verzameling
#432
7*
Koken
Gebonden 9789053305744
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Waar zie je nog een gelukkig varken? En wanneer proef je het? Dit boek geeft het antwoord: doe het zelf, behoudens het slachten uiteraard. Leer het varken kennen, van buiten én van binnen. Het hele proces van kleinschalig biologisch varkens houden, slacht en verwerking is monumentaal in beeld gebracht door Andrea Stultiens. Diny Schouten schreef een uitvoerig nawoord.
In het kookboek geeft Ko Sliggers een compleet overzicht van de bereidings- en conserveringstechnieken van het héle varken, zoals bloedworst in al zijn uitheemse diversiteiten, gekookte en gedroogde hammen, nekstukken (coppa), droge- en verse worst (saucisse, saucisson, chorizo, crépinette, Bratwurst), pancetta, zult, paté, casselerrib, metworst, rookworst, kaantjes, reuzel, rillettes, poten, staart, niertjes, hart en long, en - als zij een hij was - de ballen.
Je gelukkige varken, van kop tot staart, eet je thuis!Recensie: Dit kookboek gaat over het houden, het laten slachten en het zelf verwerken van een eigen varken, waarbij het hele proces van kleinschalig biologisch varkens houden in beeld wordt gebracht. Men vindt een compleet overzicht van bereidingswijzen en conserveringstechnieken van het hele varken, dus van kop tot teen.
De recepten zijn goed te bereiden, dat maakt het een waardevol boek over een zeer intelligent dier voor wie graag (biologisch) varkensvlees eet.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Sus DomesticusMedewerkers
Hulpauteur Diny Schouten
Fotografie Andrea Stultiens
Product Gegevens
NUR code 440
Gedrukt door Wachter GmbH
Aantal pagina's 120
Hoogte x Breedte 250 x 225  mm
Origineel publicatiejaar 2007
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (7-1-2008)
Winkelprijs bij verschijnen € 29.90
Conclusie
Dit kookboek is een AANRADER voor wie het varken - zowel van binnen als van buiten - beter wil leren kennen.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Beeldverhaal 8
Het varken thuis 60
Het varken in de keuken 61
Het varken verdeeld 62
Het varken tijdelijk bewaren 63
De verdeling 66
Gereedschappen 68
Het varken op tafel 70
Nawoord 106
Kooktechniek 112
Register 114
Bronnen 117
Verantwoording 119