Georgisch Tafelen
Simone Moerman; Ramaz Kalmakhelidze
Uitgeverij Pereboom (2007)
In verzameling
#438
7*
Koken
Paperback 9789077455708
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Georgië is ongeveer zo groot als Ierland. Het heeft palmen langs de stranden van de Zwarte Zee en besneeuwde bergtoppen nog geen honderd kilometer verderop. Er zijn theeplantages, maar ook uitgestrekte oerbossen met beren en wolven. Het land heeft een rijke culinaire traditie, waarin het ceremonieel aan tafel minstens zo belangrijk is als het eten en drinken zelf. Georgisch tafelen is een introductie in de cultuur en keuken van Georgië. het bevat een uitgebreide beschrijving van land en volk en met name van tafeltradities van Georgiërs. Daarbij bevat het 74 recepten die samen een volledig inzicht bieden in de Georgische keuken.

'Een centrale plaats in de tafeltradities wordt ingenomen door het uitbrengen van toosts. Dit is op zich niets ongewoons, maar de Georgiërs hebben het tot een ware kunst verheven. Het uitspreken van een toost is een serieuze aangelegenheid met een diepere betekenis. Het halflachend roepen van 'proost', om vervolgens snel een slok wijn te nemen is aan een Georgische tafel absoluut ongepast. De toosts duren erg lang en worden daardoor een onderdeel van de gesprekken aan tafel. Men probeert in een toost een zo goed en origineel mogelijk verhaal op te bouwen, waardoor gasten zich welkom voelen en een gezellige positieve sfeer ontstaat.'Recensie: Het boek begint met de geschiedenis van Georgië. Het land heeft een rijke culinaire traditie waarin het ceremonieel aan tafel minstens zo belangrijk is als het eten en het drinken zelf. Georgisch tafelen moet zijn als een Georgische dansvoorstelling: krachtig, trots en oogverblindend mooi. Vanuit dat gevoel tracteren Georgiërs hun gasten. De 74 recepten in dit boek zijn goed te bereiden. Dit maakt het tot een zeer waardevolle aanwinst, een bijzonder boek met mooie recepten.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Georgisch TafelenMedewerkers
(Eind)redactie Henk Pel
Ontwerper/Vormgever Karelse & den Besten
Voorwoordschrijver Sandra E. Roelofs
Fotografie Evgeni Deremenko; Eduard Gigilashvili; Albert Liberman; Giorgi Bukhaidze
Product Gegevens
NUR code 442
Aantal pagina's 144
Hoogte x Breedte 220 x 148  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (4-2-2008)
Locatie Rij 3 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 14.50
Conclusie
Dit kookboek is een aanrader voor wie interesse heeft in Georgië en de culinaire traditie aldaar.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 5
WAT IS GEORGISCH TAFELEN? 7
Over Georgië 9
Een rijke natuur 10
Een eigen taal en een lange geschiedenis 11
Christenen van het eerste uur 16
Het oudste wijnland 18
Tafeltradities 22
Op tafel 26
GEORGISCH TAFELEN: DE RECEPTEN 29
Oer de recepten 30
Kruiden en sausen 31
Soepen 48
Hoofdgerechten 63
Bijgerechten 96
Broodsoorten 114
Zoetigheden en dranken 124
Georgische wijnen 135
Transcriptie Georgisch alfabet 137
Dankwoord 138
Verantwoording 139
Register 140