Grootmoeders kookkunst - In de keuken van (n)u
Stefaan van Laere; Winiefred Van Killegem
Davidsfonds Leuven - Fontaine Uitgevers (2008)
In verzameling
#469
8*
Koken
Gebonden 9789058264886
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Andijvie of hutsepot klaarmaken zoals grootmoeder of moeder? Met veel geduld, een enorme vakkennis én liefde voor verse, zelfgekweekte producten… De oude recepten, doorgegeven van moeder op dochter, zijn vaak goed bewaarde keukengeheimen. Vandaag duikt diezelfde volkskeuken ook in toprestaurants op. De lekkerste en gezondste recepten zijn nog steeds die ‘op grootmoeders wijze’.

Hoe maak je boekweitpannenkoeken of macarons? Past rabarber enkel in confituur? Wist je dat kool helpt tegen stramme spieren en rugpijn? Wat is toatjespap of balkenbrij? Wat is het lekkerste recept voor geslaagde mayonaise? Ken je het perfecte hoestdrankje met pastinaak? Kwartel, konijn met pruimen, ragout: deze gerechten leveren vanaf nu gegarandeerd succes op.

Een prachtig kook- en geschenkboek vol traditionele recepten, aangevuld met boeiende verhalen over de herkomst van eeuwenoude ingrediënten. Met praktische tips van kruidenvrouw Winiefred Van Killegem.

STEFAAN VAN LAERE zocht en vond lekkernijen uit diverse streken van het land. Hoe kwamen ze in de kookpot van grootmoeder terecht? WINIEFRED VAN KILLEGEM, zelf een notoire grootmoeder, vult de eenvoudige en verrassende recepten aan met haar eigen kookkunst.Recensie: De lekkerste recepten zijn nog steeds die, die op grootmoeders wijze worden bereid. Deze recepten worden aangevuld met verhalen over de herkomst van de ingrediënten en tips van kruidenvrouw Winiefred Van Killegem, zoals bij de spruitjes: "Eet elke dag één fijn gesnipperde rauwe spruit en je hebt je dagelijkse portie vitamine C binnen." De recepten zijn goed te bereiden. Dit waardevolle kookboek is tevens geschikt als leesboek, het is boeiend geschreven en voorzien van prachtige foto's.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Grootmoeders KookkunstMedewerkers
Ontwerper/Vormgever Peer de Maeyer
Fotografie Johan Martens
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 144
Hoogte x Breedte 255 x 195  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (1-7-2008)
Winkelprijs bij verschijnen € 27.50
Conclusie
Dit kookboek is een GROTE AANRADER voor wie gezond wil eten en leven en de dokter buiten de deur wil houden.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 9
Winifreds geheim 13
Oppeppers om thuis te maken 15
Groenten, granen en fruit 19
Vlees, vis en zuivel 65
Brood en gebak 97
Speciale bereidingen 123
Geheimen van oma Winiefred 141