Rundvlees - Verrassend veelzijdige recepten met kalfs- en rundvlees
Veronique De Meyer
Standaard (2008)
In verzameling
#471
8*
Koken
Paperback met flappen 9789002223525
België  Nederlands
Flaptekst: Een sappige rosbief, een malse steak, oer-Vlaamse rundstoverij, een goeie filet américain, een lekker kalfslapje… Kalfs- of rundvlees in de keuken is een dankbaar product. Je kunt er in alle seizoenen alle kanten mee uit, je kunt op de klassieke toer gaan, maar je kunt er ook allerlei exotische gerechten mee bereiden. In Rundvlees staan tientallen creatieve recepten. Naast klassiekers als ossenstaartsoep, entrecote met bearnaisesaus, stoofvlees, kalfsblanquette of ossobuco vind je verrassend originele recepten als rosbief in bladerdeeg met morieljes, runderblokjes met honing en pindaboter, kalfskotelet met honing en gember of carpaccio met mangovinaigrette. Ieder recept krijgt zijn eigen foto, zodat het doorbladeren alleen al een feest voor het oog is.
Voedingsdeskundigen zullen het je graag bevestigen: kalfs- en rundvlees maken deel uit van een gevarieerde, evenwichtige en gezonde voeding. Ze leveren heel wat waardevolle, zelfs levensnoodzakelijke voedingsstoffen, waarvan sommige nagenoeg niet in plantaardige producten aanwezig zijn. Zo zijn kalfs- en rundvlees rijk aan eiwitten: gemiddeld 20 gram eiwit per 100 gram vlees. Bovendien is het vlees helemaal niet vet of cholesterolverhogend. De stukken die het meest gebruikt worden in de keuken, bevatten zelfs minder dan 10 % vet. In de inleiding van dit boek leest u er alles over.
Kortom, Rundvlees is een boek vol interessante informatie en heerlijke recepten waarmee je direct aan de slag kunt.Recensie: Dit is weer een schitterend boek van Veronique en Michel De Meyer. De eenvoudig te bereiden recepten zijn stuk voor stuk juweeltjes, waardoor je bij het zien van dit boek meteen naar de keuken wilt gaan. De werkwijze is kort en bondig geschreven en die zijn voorzien van schitterende fotografie.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. RundvleesMedewerkers
Ontwerper/Vormgever Aksent / Dominic Van Heupen
Fotografie Michel De Meyer
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 151
Hoogte x Breedte 220 x 220  mm
Eerste druk Ja
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (14-7-2008)
Locatie Rij 1 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 14.95
Conclusie
Dit boek met zijn originele recepten is een GROTE AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 7
Inleiding 9
Recepten 25
Carpaccio en rauw 25
Rood vlees 37
Rund- en kalfsvlees gestoofd 51
Kalfskotelet en kalfslapjes 65
Rosbief en gebraad 77
Soepen en soepvlees 89
De smaak van Italië 99
Schenkel, voor wie tijd heeft 107
Rund- en kalfsgehakt 117
Met een oosters tintje 127
En het kalf heeft nog veel te bieden 139
Register 151