Heard it through the grapevine - Alles wat je moet weten over wijn
Matt Skinner
Kosmos Uitgevers (2008)
In verzameling
#510
7*
Wijnen
Paperback met flappen 9789021538440
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Matt Skinner, de meest funky sommelier van de wereld, neemt je op een gepassioneerde en enthousiaste manier aan de hand in de wereld van de wijn. Hij leert je de basis van kopen, drinken, bewaren en vooral genieten van wijn. Heard it through the grapevine leert je hoe je de wijnlabels moet lezen, hoe je vintages kunt begrijpen, hoe je wijn in een restaurant moet bestellen en hoe je wijn met eten kunt combineren. Matt beantwoordt de meest gestelde vragen over wijn, en nog veel meer. Zijn verfrissende relaxte stijl is toegankelijk en makkelijk te begrijpen. Zijn waardevolle wijnadviezen bewapenen je met zoveel kennis over wijn dat je zeker indruk zult maken op je vrienden. En bovendien zul je voortaan zonder angst voor het wijnschap staan in de supermarkt. Matt Skinner komt uit het Australische Melbourne, waar hij in 2002 door Jamie Oliver werd uitgenodigd om als sommelier van zijn restaurant Fifteen op te treden en de stagiaires over wijn te leren. Matt heeft in de loop der jaren bijdragen geleverd aan diverse publicaties, zoals Wine X, Decanter, GQ en Delicious. Hij is wijnredacteur van www.jamieoliver.com (één van ‘s werelds meest bezochte, niet-commerciële gastronomische websites) en een regelmatige gast in de populaire tv-programma's Saturday Kitchen en Food Uncut op het Britse Food Channel. Matt woont en werkt in Londen.Recensie: Matt Skinner wil de wijn het liefst uit een denim-zak zo in je handen tappen. Hij laat sich opnieuw zien met een ‘chiquer’ uitgevoerd boek: Heard it through the Grapevine’. "Weten wat je lekker vindt is mooi, maar je geniet meer als je ook weet waarom", zegt Matt, Hij is sommelier bij Jamie Oliver en hij mag zich ook tooien met een nieuwe ‘nominatie’: de krant ‘The Guardian’ vindt hem ‘de hipste sommelier’ van Londen. Dat herken je ook in z’n teksten. "Wat je voor wijn over hebt, betaalt zich terug", vindt Matt.

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Heard It Through The GrapevineMedewerkers
Vertaler WineTalk Utrecht
Ontwerper/Vormgever Teo van Gerwen Design, Waalre; Elgraphic+DTQP, Schiedam
Fotografie Chris Terry
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 176
Hoogte x Breedte 255 x 200  mm
Originele titel Heard it through the Grapevine
Originele uitgever Octopus Publishing Group Ltd.
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2008
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (1-12-2008)
Locatie Rij 2 vak 2
Winkelprijs bij verschijnen € 19.95
Conclusie
Matt Skinners boek is een AANRADER voor de beginnende wijndrinker, die meer wil weten over de feiten en ficties van wijn.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 8
Shoppen 12
Drinken 56
Eten 92
Slapen 130
Welzijn 166
Wijntermen 174
Register 175