High Tea Party - Van een klassieke Engelse high tea tot een Japanse theeceremonie
Susannah Blake
Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W. (2009)
In verzameling
#545
6*
Koken
Paperback met flappen 9789023012528
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Voor een relaxte middag met vrienden en vriendinnen kun je kiezen uit een klassieke Engelse hogh tea met sandwiches en scones, een thee bij de open haard met geroosterde theebroodjes en marsepein-kersentaart of een decadente high tea met champagne waar je crostini met gerookte zalm en sinaasappelamandeltaart bij serveert.
Voor speciale gelegenheden zijn er vele mogelijkheden. Probeer een high tea voor Moederdag met Victoria sandwichcake, een romantische high tea voor Valentijnsdag met chocolade soezen, een winterse high tea met koekjes met witte chocolade en cranberry's.
Speciaal voor de meiden zijn er de bollebuikenthee met babykoekjes en de vrijgezellenthee met champagnecocktails en aardbeientaartjes. Maar de heren worden niet vergeten bij de tea party voor mannen met veel hartige toastjes.
Exotischer zijn de Russische theeceremonie met blini's met zure room en kaviaar, het Marokkaanse theefeest met zoete muntthee en gazellehoorns of de Japanse theeceremonie met groene thee. De kinderen kunnen ook genieten van de circustheepartij, de Sweet Sixteen thee, de teddyberenpicknick en de tropische tea party, alle met bijpassende zoete en hartige hapjes.
Voor iedereen die van een high tea houdt, is dit het perfecte boek. Een oude traditie wordt nieuw leven ingeblazen met verrukkelijke en originele recepten!Recensie: Als je dit bijzonder sfeervolle en gezellige boek voor met heerlijke lekkernijen leest, wil de direct aan de slag om een high tea party te organiseren. Susannah Blake stelde voor dit boek twintig verschillende theemenu's samen. Elke high tea party in dit boek is bedoeld voor een speciale gelegenheid, zoals een tuinfeest op een zonnige zomerdag, een verjaardagsfeest voor de kinderen, of volwassenen, een romantische tea for two. High tea is een decadente aangelegenheid, waar je met je beste vrienden en geliefden van moet genieten. De voorbereiding van een high tea vergt veel tijd, maar is heel gezellig om te doen. Bijna alle recepten zijn makkelijk te bereiden.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. High tea partyMedewerkers
(Eind)redactie Barbara Luijken
Vertaler Maarten Schellekens
Fotografie Martin Brigdale
Styling Peter Verwey
Product Gegevens
NUR code 474
Aantal pagina's 144
Hoogte x Breedte 235 x 192  mm
Eerste druk Ja
Originele titel Afternoon Tea Parties
Originele uitgever Ryland Peters & Small Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2008
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (26-2-2009)
Winkelprijs bij verschijnen € 15.00
Conclusie
Dit boek is een AANRADERTJE.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
Klassieke Engelse high tea 8
Japanse theeceremonie 14
High tea met champagne 20
High tea voor Moederdag 26
Winterse high tea 32
High tea voor Valentijnsdag 40
Bollebuikthee 46
Franse thee 52
High tea in de tuin 58
Vrijgezellen op de thee 66
High tea op z'n Amerikaans 74
Russische theeceremonie 80
High tea party voor heren 88
Echte high tea party 94
Thee bij de open haard 100
Marokkaans theefeest 108
Tropische tea party 116
Sweet Sixteen thee 122
Circustheepartij 128
Teddyberenpicknick 134
Handige websites 141
Register 142
Verantwoording 144