Pizza eigenwijs - 100 originele recepten van 's werelds beste pizzabakker
John Lanzafame
Fontaine Uitgevers (2009)
In verzameling
#570
7*
Koken
Paperback met flappen 9789059562899
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Pizza eigenwijs is een veelomvattend boek met recepten van klassieke en nieuwe pizza’s, gecreëerd door Australië’s bekendste pizzabakker, wereldkampioen John Lanzafame. John bewijst de pizzabakkers die hem voorgingen eer door alom bekende pizzarecepten op te nemen, zoals de pizza Margherita en de pizza peperoni, en presenteert vervolgens zijn eigen meesterwerken. Van gehaktballetjes tot marshmallows en van prosciutto tot pompoen: John’s pizzarecepten zijn makkelijk te maken, origineel en – het allerbelangrijkst – het resultaat is overheerlijk!
John Lanzafame was chefkok in Hugo’s Lounge en Hugo’s Bar Pizza in Sydney en eigenaar van het beroemde restaurant Lanzafame in het centrum van Sydney. Hij is een hartstochtelijk aanhanger van de regionale Italiaanse keuken en is beroemd in de voedingsbranche vanwege zijn eenvoudige ideeën en zijn perfectie ‘op het bord’. Hij is de huidige wereldkampioen pizzabakker en vertegenwoordigde Australië op de Culinary Olympics in 2008 in Duitsland. John was te zien in het Britse tv-programma Ready Steady Cook.Recensie; Dit is een zeer gevarieerde pizzaboek. Het heeft een logische opbouw. Het begint met de beschrijving van het basisdeeg voor een goede pizzabodem. Die moet altijd dun en knapperig zijn, dus de bereiding van een pizza kost de nodige tijd. De recepten met originele vullingen uit het boek zijn goed te bereiden. Het is een mooi verzorgd boek met prachtige fotografie.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Pizza eigenwijsMedewerkers
(Eind)redactie Hennie Franssen-Seebregts
Vertaler Henk Noy
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 192
Hoogte x Breedte 230 x 200  mm
Originele titel Pizza modo mio
Originele uitgever Murdoch Books Pty Ltd
Origineel land Australië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2008
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (19-8-2009)
Winkelprijs bij verschijnen € 16.95
Conclusie
Dit kookboek is een AANRADER voor de pizzaliefhebber.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inhoud 6
Basisrecepten 10
Traditionele pizza's 30
Modo mio 50
Pizza's uit het vuistje 112
Calzone 130
Pizza's voor kinderen 152
Dessertpizza's 172
Register 190