Een dag bij elBulli - Bewonder de ideeën, methodes en creativiteit van Ferran Adria
Ferran Adrià; Juli Soler; Albert Adrià
Terra (2009)
In verzameling
#594
10*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789079967001
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Een dag bij elBulli. Dat betekent een exclusief kijkje achter de schermen van het beste restaurant ter wereld met de meest gewilde chef ter wereld, want voor Ferran Adrià staan miljoenen liefhebbers van innovatieve cuisine in de rij. Waarom? Dat lees en zie je in dit indrukwekkende boek. Om lekker lang van te smullen!

Met zijn verfijnde isolatie van smaken die je zelf kunt combineren en met door hem ontwikkelde apparatuur als de sifon (voor espumas), is Ferran al jaren de grootste culinaire vernieuwer. Maar die vindingrijkheid komt hem niet aanwaaien. Ook al beschouwen kenners als Gordon Ramsay en Joel Robuchon Ferran Adrià als een genie, aan zijn eindeloze en spannende creaties gaat veel serieus voorwerk vooraf. Restaurant elBulli is maar zes maanden per jaar geopend, zodat de artistieke smaaktovenaars in de overige maanden naar hartenlust kunnen experimenteren met nog verrassendere recepten en concepten voordat ze een nieuw topseizoen ingaan.

Bij elBulli komen jaarlijks 2 miljoen aanvragen binnen om een vorkje mee te mogen prikken. Daarvan worden er uiteindelijk achtduizend gehonoreerd. Het is dus geen wonder als het je nog niet is gelukt om een tafel bij deze topper te bemachtigen. Gelukkig is er nu Een dag bij elBulli, waarmee je toch alvast meer dan 600 pagina’s voorpret in huis haalt. Kijk maar eens hoe je ooit zult worden ontvangen daar in het andere, excentrieke Spanje, en experimenteer thuis alvast met Adrià’s revolutionaire recepten, die natuurlijk prachtig zijn geïllustreerd met kunstzinnige foto’s. En net als de gerechten zelf vormen ze vaak een bizarre combi van ratio en fantasie, van kil en explosief...

Ferran Adrià voegde zich in 1984 bij de staf van elBulli. Zijn innovatieve culinaire technieken worden toegejuicht en geïmiteerd door topchefs en culinair recensenten over de hele wereld en hebben elBulli drie Michelinsterren bezorgd.

Recensie: Dit is een wondechoon, keruig verzorgd, zeer de moeite waard KOOKBOEK, vol met echte kookkunst. Je maakt een hele dag in elBulli mee. Wij kunnen geen recept geven ,want geen enkel recept is maakbaar voor niet-professionals.

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Een dag bij elBulliMedewerkers
Vertaler Jacques Meerman
Ontwerper/Vormgever Van Gerwen Design, Waalre
Fotografie Maribel Ruiz de Erenchem
Product Gegevens
NUR code 440
Extra's Buikbandje, Stofomslag
Aantal pagina's 528
Hoogte x Breedte 300 x 220  mm
Originele titel A day at elBulli
Originele uitgever Phaidon Press Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2008
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (24-12-2009)
Winkelprijs bij verschijnen € 49.95
Conclusie
Dit is een schitterend KOOKBOEK is een HELE GROTE AANRADER voor wie de beste Chef van de wereld en zijn beste restaurant van de wereld een dag wil 'meemaken'.