Bangkok street food - Koken & reizen in Thailand
Tom Vandenberghe; Eva Verplaetse
Lannoo (2010)
In verzameling
#644
7*
Koken
Paperback met flappen 9789020986549
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Laat je meeslepen door de overweldigende, niet-aflatende activiteit in de stad en ontdek haar grootste troef: de Thaise street food, vaak bestempeld als een van de fijnste keukens ter wereld. Dompel je onder in het bruisende stadsleven. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, behoort tot de meest opwindende en contrastrijke metropolen van Azië. Snuif de typische aroma's op van verse koriander, kokosmelk, citroengras, limoen, pikante chilipepers en vissaus en laat je meevoeren op de eindeloze stroom van culinaire impressies. Met 65 originele recepturen uit de Thaise keuken en 25 authentieke eetadressen en markten. In dit boek kom je alles te weten over de diversiteit aan producten, de culinaire toppers, de verschillende kooktechnieken, de lokale eetgewoontes en de verborgen tips en tricks van de Thaise street food. De ideale reisgids doorheen het kluwen van de talloze eetstalletjes.

Dit boek is het resultaat van al onze reizen naar Thailand, in en buiten Bangkok, en van Toms ervaringen als een gedreven Belgische chef in de Thaise keuken. We hopen dat het je een inzicht geeft in de Thaise streetfoodcultuur. Bovendien wilden we enkele authentieke Thaise streetfoodrecepten met je delen; om ze te bereiden of om ze te herkennen. Eetkraampjes verhuizen telkens, maar de culinaire hotspots die we vermelden, bestaan al vele jaren. Zo kan dit boek ook dienen als gids. Je merkt het: wat je nu in handen hebt, is niet onder één noemer te vangen. We noemen het graag een kookboek/reisgids.Recensie: dit is een sfeervol kookboek en reisgids ineen met authentieke street food recepten. Het is origineel van opzet en de recepten staan duidelijk beschreven en zijn makkelijk te bereiden. Tom en Eva hebben hun recepten in dit boek geordend naar bereidingswijze: grillen, koken, stomen, bakken, mengen en dips. Dit is een zeer waardevol kookboek over de street food cultuur. Het is tijd dat wij die in Nederland gaan ontdekken.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Bangkok street foodMedewerkers
Ontwerper/Vormgever Quatre Mains
Fotografie Luk Thys
Foodstyling Els Goethals
Product Gegevens
NUR code 442
Aantal pagina's 207
Hoogte x Breedte 240 x 161  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (27-7-2010)
Winkelprijs bij verschijnen € 24.95
Conclusie
Dit kookboek is een AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
INTRODUCTIE 7
OVER TOM 10
OVER DIT BOEK 12
HERKENNEN EN GROEPEREN 13
INHOUD EN BEREIDINGSWIJZE 15
Grillen (yang) 16
Koken (Tom) 18
Stomen (neung) 20
Frituren (thod) 22
Bakken op een plaat (phat) 24
Wokken (phat) 25
Mengen 26
Sausjes, dressings en pasta 28
Kant-en-klaarmaaltijden (khao kaeng) 29
Fruit (pon la mai sod) 30
Dranken (khohng deuum) 34
TOMS VERHAAL 37
Zonsopgang 38
Thewet lunchtijd 54
Cruisen op de Chao Phraya 66
Pauze op de Isaan 76
Terug op de Chao Phrayarivier 88
Lumphini Park 110
Saochingcha area 118
Sweet stuff 126
Chinese invloed 138
Recht uit de zee 144
Onderweg 154
Eenpansmaaltijden 166
Perfect voor de picknick 184
In de late uurtjes 194
ADRESSEN 200
TAAL 202
REGISTER 204
COLOFON 208