Plenty - Groente genoeg om héél lekker te koken
Yotam Ottolenghi
Fontaine Uitgevers (2011)
In verzameling
#694
0*
Koken
Gebonden 9789059563797
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddenstoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.

Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Plenty is met zijn kleurrijke foto’s en inspirerende recepten een must voor zowel vleeseters als vegetariërs.Recensie: Dit is een zeer verfrissend kookboek, mooi uitgevoerd met moderne illustraties. De recepten zijn een combinatie van gerechten uit het Midden-Oosten en Italië en die zijn goed te bereiden. Het kookboek nodigt uit om direcht naar de keuken te gaan om een van de heerlijke gerechten te bereiden. Dit maakt het tot een waardevol kookboek, dat veel gebruikt zal worden.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan Plenty
Medewerkers
(Eind)redactie Norma McMillan; efef.com
Ontwerper/Vormgever Two Associates
Fotografie Jonathan Lovekin
Product Gegevens
NUR code 444
Aantal pagina's 288
Hoogte x Breedte 277 x 203  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 29.95
Conclusie
Dit kookboek met een mooie verzameling originele vegetarische gerechten is een GROTE AANRADER voor vegetariërs en vleeseters.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Woord vooraf 7
Wortelgroenten 10
Bijzondere uien 34
Paddestoelen 48
Courgettes en andere pompoenen 62
Paprika's en chilipepers 78
Koolfamilie 90
De fantastische aubergine 108
Tomaten 124
Bladgroenten, gaar en rauw 138
Groene groenten 164
Verse peulvruchten 190
Peulvruchten 206
Granen 226
Pasta, polenta , couscous 248
Vruchten en kaas 270