Captain's dinner - Koken met de Holland-Amerika lijn
Sandra van Berkum; Tal Maes
Scriptum (2011)
In verzameling
#724
6*
Koken
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789055948161
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Captain’s Dinner neemt de lezer mee naar de laatste trans-Atlantische periode van de Holland-Amerika Lijn, die duurde van 1946 tot 1971. Naar de tijd dat de oversteek van Europa naar Amerika meestal nog per schip werd gemaakt.

De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. Veel oud-passagiers roemen tot op de dag van vandaag de feestelijke buffetten met spectaculaire ijssculpturen, de ontbijtjes met ontelbare eigerechten, de warme meergangenlunch en de uitgebreide diners.

Achter al die maaltijden bleek een geheel eigen wereld schuil te gaan. Sandra van Berkum en Tal Maes interviewden oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto’s en honderden oude menukaarten, die inmiddels gewilde collector’s items zijn.

De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan vijftig recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.Recensie: Dit is meer een interessant leesboek dan een kookboek over de nostalgische tijd op een boot van de Holland America Lijn. In het boek interviewden Sandra van Berkum en Tal Maes oud-medewerkers en oud-passagiers om een beeld te krijgen van het culinaire reilen en zeilen aan boord. Herinneringen en ervaringen werden gedeeld, evenals foto’s en honderden oude menukaarten. De gerechten in dit mooi uitgevoerde boek zijn goed te bereiden.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Captain's dinner


Product Gegevens
Aantal pagina's 176
Hoogte x Breedte 236 x 166  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (19-1-2012)
Locatie Rij 1 vak 1
Winkelprijs bij verschijnen € 19.90
Conclusie
Dit is een bijzonder AARDIG boek voor de liefhebbers.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Een kookboek vol nostalgie 6
Baas boven baas 10
Happy liners 18
Haut cuisine at sea 32
Reilen en zeilen 39
Diners om nooit te vergeten 50
Met zorg en smaak 62
Recepten 74
Biografieën 163
Verantwoording 168
Beknopt literatuuroverzicht 170
Illustraties 172
Colofon 176