Een maand in marrakesh - gerechten uit het hart van Marokko
Andy Harris
Kosmos Uitgevers (2012)
In verzameling
#729
8*
Koken
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789021551258
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Een maand in Marrakesh neemt je mee naar het hart van Marokko, naar geurig en kleurig Marrakesh. Andy Harris heeft zijn hart verpand aan deze kleurrijke, chaotische stad met haar bedwelmende geuren. Bij elk bezoek ontdekt hij nieuwe smaken, specerijen en ingrediënten die hem inspireren tot de meest fantastische gerechten. Andy is zó in de ban van de overvloed aan smaken dat hij de recepten ging verzamelen. Het resultaat is het prachtige kook-, eet- en reisboek Een maand in Marrakesh. Een boek vol liefde voor de sensationele smaken uit magisch Marrakesh.

Andy Harris is al twintig jaar smoorverliefd op Marrakesh. Keer op keer struinde hij langs de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het Djemaa el Fnaplein om vervolgens de keuken in te duiken met alle smaakvolle schatten die hij kocht. Het resultaat zijn gerechten als langzaam gegaarde lam mechoui, bistilla met duif of tajine met ingelegde citroen en olijven, waarin Harris je het hart en de ziel van deze unieke stad laat proeven.

In de loop der jaren is Marrakesh een moderne stad geworden. Maar sommige dingen veranderen niet. De ongedwongen authentieke markten van weleer bestaan nog steeds, met kraampjes waar je zelf je kip uit kunt kiezen of een schotel gevuld met vlees, groenten en specerijen in de lokale oven kunt zetten om langzaam te laten garen op houtskool. En er wordt nog altijd op straat gegeten. Kebabs en brique, maar ook gestoomde lamskop en broodjes rundertong met rode ui en verse kruiden.

Een maand in Marrakesh ademt precies deze sfeer: de sfeer van een levende stad waar de liefde en passie voor fantastisch eten op elke hoek van de straat te voelen en te proeven is.

Andy Harris is een van de creatiefste talenten op het gebied van kookpublicaties. Hij stond aan de wieg van de beste culinaire tijdschriften ter wereld waaronder Vogue Entertaining and Travel en Gourmet Traveller in Australië, Williams-Sonoma Taste in de VS en Jamie magazine in Engeland, dat momenteel in meer dan 46 landen wordt verkocht, waaronder Nederland.Recensie: Dit is een verfrissend kookboek met heel veel mooie foto's mag niet ontbreken in de kookboekenverzameling. De smakelijke en originele gerechten zijn goed te bereiden.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Een maand in marrakesh
Medewerkers
Vertaler Vitataal
Ontwerper/Vormgever Femke den Hartog; Elgraphic+DTQP, Schiedam
Fotografie David Loftus
Product Gegevens
NUR code 440, 441
Omslag Prijs € 29.95
Aantal pagina's 308
Hoogte x Breedte 248 x 199  mm
Originele titel A month in Marrakesh
Originele uitgever Hardie Grant Books
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2011
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (2-7-2012)
Winkelprijs bij verschijnen € 29.95
Conclusie
Dit kookboek is een AANRADER voor wie van Oosterse smaken houdt.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding
Ontbijtgerechten 1
Salades en groenten 23
Street food & snacks 63
Soepen 111
Hartige deeggerechten 131
Tajines 153
Vis- en vleesgerechten uit de oven 199
Nagerechten 215
Smaakmakers 251
Verklarende woordenlijst 279
Dankbetuiging 296
Register 300