Thuis in China - Culinaire rondreis met 100 recepten
Ken Hom; Ching-He Huang
Fontaine Uitgevers (2013)
In verzameling
#762
7*
Koken
Keuken per land en streek
Gebonden met stofomslag 9789059564657
Nederland  Nederlands
flaptekst:Ken en Ching doorkruisen China, op zoek naar opwindende nieuwe smaken en culinaire ideeën, en ook naar de ultieme recepten voor populaire gerechten zoals pekingeend. In dit boek hebben zij een collectie van ruim 100 recepten opgenomen – het allerbeste dat de moderne Chinese keuken te bieden heeft.
Ken Hom en Ching-He Huang – die beiden op hun eigen manier hebben bijgedragen aan onze waardering voor de Chinese keuken in het westen – ondernemen voor één keer in hun leven samen een culinaire reis. Op hun reis door China gaan zij op zoek naar de eetgewoonten in hun vaderland. Ze koken ter plaatse met mensen uit de streek en met top-chefs, wisselen ideeën met elkaar uit en nemen de recepten die ze het lekkerste vonden mee naar huis.

Dit is ook een persoonlijke ontdekkingsreis waarop Ken en Ching de geheimen willen ontdekken van de belangrijkste dumplingzaken in China en zich aan regionale gerechten wagen, waaronder de legendarische crossing-the-bridge noedelsoep uit Yunnan en het dubbelbereide varkensvlees. Ze ontdekken het enorme repertoire aan Chinese vegetarische recepten en ondervinden de geneeskrachtige werking van heilzame, evenwichtige recepten. In Beijing leren ze nieuwe technieken van spraakmakende Chinese chefs, terwijl ze in Sichuan op zoek gaan naar fish-fragrant smaken die zijn ontworpen om volmaakt bij zeebanket te passen.

Dit is uiteindelijk een verhaal over oud en nieuw, verteld aan de hand van eten. Ken en Ching doorkruisen op deze reis het hele land, gaan terug naar de woonplaats van hun voorouders, met de herinneringen aan de smaken uit hun jeugd en ontmoeten daarbij de meest vernieuwende koks van het land en vooral ook de lekkerste gerechten uit het hedendaagse China.

Ken Hom wordt algemeen gezien als een van de vooraanstaande autoriteiten op het gebied van de Chinese keuken en legde de basis voor onze waardering voor Chinees eten. Hij werd geboren in Arizona in de Verenigde Staten, nadat zijn ouders na de Tweede Wereldoorlog uit Guangdong vertrokken. Zijn eerste tv-serie werd in 1984 uitgezonden. Sindsdien verscheen hij talloze malen op de buis en publiceerde hij meer dan 30 kookboeken. In 2008 ontving hij een eredoctoraat aan de Oxford Brookes University en in 2009 kreeg hij de Orde van het Britse Rijk voor zijn verdiensten op culinair gebied.

Ching-He Huang werd geboren in Taiwan en is een autodidact en gepassioneerd kok en ambassadeur voor de eenvoudige, gezonde Chinese keuken. Haar voorouders emigreerden tijdens de Ming-dynastie van de provincie Fujian in China naar Taiwan. Ching toonde haar dynamische benadering van het moderne, gezonde Chinese eten in verschillende tv-series zoals Chinese food made easy op BBC2 en andere series die wereldwijd zijn uitgezonden. Ze schreef verschillende kookboeken, waaronder China modern, Ching’s snelle Chinese keuken, Veel lekkers uit China en Ching’s take-away.Recensie: Ken Hom en Chang-He Huang maakten samen een culinaire rondreis door China en zij bundelden hun reiservaringen in dit boek. Zij herontdekten China en hun samenwerking leidd tot dit prachtige kookboek. Het is vernieuwend, modern en de de gerechten zijn stuk voor stuk eenvoudig te bereiden. Door de prachtige foto's en verhalen is het tevens een kijk- en leesboek dat zeer de moeite waard is.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Thuis in ChinaMedewerkers
(Eind)redactie efef.com
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Ontwerper/Vormgever Volken Beck
Product Gegevens
NUR code 442
Extra's Stofomslag
Omslag Prijs € 27.95
Aantal pagina's 272
Hoogte x Breedte 252 x 197  mm
Originele titel ExploringChina
Originele uitgever Ebury Press, Random House London
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2012
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (19-3-2013)
Winkelprijs bij verschijnen € 27.95
Conclusie
Dit prachtige kookboek is een AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleidingen 6
Dumplings en voorgerechten 10
Guangdong en de Kantonese keuken 24
Soepen en salades 30
Kens Hong-Kong : mijn tweede vaderland 50
Rijst en noedels 56
Fujian en Taiwan: chings thuiskomst 88
Vegetarische gerechten 92
Yunnan en de Chinese minderheden 128
Vis, schaal- en schelpdieren 134
Sichuan, het centrum van China 158
Vlees 164
Kashgar en de Zijderoute 198
Gevogelte 204
Beijing: de keuken van de hoofdstad 240
Desserts 246
Chongqing en het ontstaan van megasteden 260
Woordenlijst 265
Register 268
Dank 272