De Italiaanse bakker thuis
Gino D'Acampo
Fontaine Uitgevers (2013)
In verzameling
#764
7*
Koken
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789059564565
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Ruim 100 makkelijke en gevarieerde recepten voor brood, gebak, koekjes, pizza en pasta. Met 10 gouden baktips van Gino D’Acampo. Een prachtig boek voor alle liefhebbers van Italië, Italiaans eten en speciaal Gino D’Acampo.
Gino D’Acampo is de meester van de moderne Italiaanse keuken. Zijn eerste boek Fantastico! won de Gourmand World Cookbook Award voor het beste Italiaanse kookboek, en zijn volgende boeken Magnifico!, Mijn Italiaanse dieet en Gino’s Pasta werden direct bestsellers. Gino komt regelmatig op tv, onder andere bij Ready Steady Cook, This Morning en Chefs vs Britain.Recensie: De auteur, mede bekend van kookprogramma's op de BBC, geeft in dit mooi uitgegeven boek recepten voor diverse soorten brood als ciabatta, foccacia, boerenbroden, broodjes enzovoort, voor vlaaien, panettone, pudding, diverse koekjes, pizza's en gebak voor feestelijke gelegenheden en een hoofdstuk met pastaschotels, bereid met kant-en-klaar-gekochte verse of gedroogde pasta. Vooraf een inleiding met informatie over de regionale broodsoorten in Italië, over diverse meelsoorten (naast tarwe ook gerst en rogge), over verse en gedroogde gist, water, het kneden van deeg enz. D'Acampo kan zo aanstekelijk vertellen dat de lezer van dit boek onmiddellijk de aandrang krijgt om aan de slag te gaan. De recepten (handelingen genummerd) zijn voor een wisselend aantal eters: 4-6-8, ze worden kort en persoonlijk ingeleid. Per bladzijde een recept met op de tegenoverliggende pagina een uitstekende gerechtfoto. Verder geïllustreerd met kleinere sfeerfoto's van landschappen en stadsgezichten en soms wat werkfoto's. Receptenregister alfabetisch op hoofdingrediënt in een zeer kleine letter.


Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. De Italiaanse bakker thuisMedewerkers
(Eind)redactie efef.com
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Fotografie Peter Cassidy
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 24.95
Aantal pagina's 208
Hoogte x Breedte 260 x 210  mm
Originele titel Italian Home Baking
Originele uitgever Kyle Books
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (31-3-2013)
Winkelprijs bij verschijnen € 24.95
Conclusie
Dit kookboek is een AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Woord vooraf 6
Brood 20
Gebak 92
Koekjes 130
Pasta 148
Pizza 168
Feest 186
Register 204