Paddestoelen uit de keuken van Carluccio - De geruisloze jacht
Antonio Carluccio
Fontaine Uitgevers (2013)
In verzameling
#783
9*
Koken
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789059564947
Nederland  Nederlands
Rugtekst: Antonio Carluccio is eigenaar van Neal Street Restaurant in Londen., Covent Garden en samen met zijn echtgenote Priscilla is hij eigenaar van de Italiaanse delicatessenwinkel Carluccio's en de diverse Carluccio caffés. Recentelijk ontving hij de Commendatore-onderscheiding van de Italiaanse regering voor zijn bijdragen aan de Italiaanse kookkunst. Tevens is hij een succesvol auteur van een groot aantal boeken.
Antonio Carluccio is al meer dan zestig jaar een bevlogen paddestoelenliefhebber. In dit complete boek over paddestoelen verwerkt Carluccio niet alleen zijn kennis van paddestoelen verzamelen, maar toont hij ook zijn culinaire talent.
Het eerste deel van dit boek is een veldgids, daarin komen bijna honderd wilde en gekweekte paddestoelen aan de orde. Het tweede deel bevat meer dan honderd mooie recepten.Recensie: Paddestoelen-kookboek met eerst een uitgebreide veldgids van eetbare en niet eetbare wilde paddenstoelen, gesorteerd op hun Latijnse naam. De eetbare soorten staan gemarkeerd met een groene vork naast de groen gedrukte naam, dit in tegenstelling tot de giftige, oneetbare soort, die heeft een rode stip naast de rood gedrukte naam. Duidelijke kleurenfoto's en beschrijving maken herkenning mogelijk. Daarna volgt een overzicht van gekweekte paddenstoelen, opnieuw alfabetisch op de botanische naam. Het uitgebreide receptendeel wordt voorafgegaan door informatie over voedingswaarden, het sorteren van wilde paddenstoelen, bereidingswijzen en conserveren. Recepten voor soepen, sauzen, inmaak, lichte gerechten, pasta, rijst en polenta, met vis en met vlees. Met tips voor een verantwoord pluk- en wandelgedrag (aangepast aan de Nederlandse situatie). Alfabetisch register op de botanische naam met receptenverwijzing, verklarende woordenlijst, kleine literatuuropgave met vrijwel alleen (verouderde) vreemdtalige titels en een alfabetisch Nederlands namen- en receptenregister. Het is een mooi kijk- en leesboek. Nadeel: een zeer klein lettertype, donkere foto's.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Paddestoelen uit de keuken van CarluccioMedewerkers
(Eind)redactie Hennie Franssen-Seebregts
Vertaler Marthe Philipse
Fotografie Alastair Hendy
Product Gegevens
NUR code 440
Editie 4e druk
Omslag Prijs € 19.95
Aantal pagina's 224
Originele titel Complete Muschroom Book
Originele uitgever Quadrille Publishing
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2003
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (26-8-2013)
Locatie Rij 3 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 19.95
Conclusie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in koken met paddestoelen is dit boek verplichte kost, dus EEN GROTE AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
DEEL 1 VELDGIDS 10
Wilde paddestoelen 10
Gekweekte paddestoelen 80
DEEL 2 RECEPTEN 92
1. Soepen, zauzen en inmaakrecepten 100
2. Lichte gerechten 119
3. Pasta, rijst en polenta 150
4. Vis 172
5. Vlees 190
Register van paddestoelen in de receptuur 218
Woordenlijst 220
Verder lezen 220
Register 221
Verantwoording 224