Down to earth - Aards, Mals, Fris, Zilt en Zoet koken
Jacob Jan Boerma
Unieboek (2013)
In verzameling
#790
7*
Koken
Gebonden 9789000332816
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekst: Down to earth is een prachtig fotokookboek waarbij recepten en ‘tegelwijsheden’ van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie van Sacha de Boer. Het boek speelt volledig in op de huidige trend: verantwoord, eerlijk, groen, betaalbaar en gezond eten. Een verrassend fotokookboek met veel prachtige foto’s en pure, eenvoudige recepten die iedereen kan maken.

Sacha de Boer brengt met haar camera onder andere divers Nederlands natuurschoon in beeld in relatie tot verschillende ingrediënten. Daarnaast geeft ze een kijkje in de keuken. Ze duikt samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in, en laat zien wat voor lekkers er van eigen bodem komt. De recepten zijn down to earth, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze.

Over Sacha de Boer en Beeldagent:
Sacha fotografeert al sinds haar zevende en heeft diverse bijzondere projecten en exposities op haar naam staan, waaronder haar expeditie naar de Noordpool in 2008. Ze is sinds 2011 aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau en agentschap.

‘Als Jacob-Jan op zijn knieën in de moestuin ligt, doe ik de fotografie. We gaan laten zien hoe je bij wijze van spreken uit de berm heerlijk eten kunt halen.’
Sacha de Boer

Over Jacob-Jan Boerma en De Leest:
Chefkok Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman openden in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. In 2003 ontving De Leest zijn eerste Michelinster. In 2006 volgde een tweede en inmiddels telt De Leest al geruime tijd ook op internationaal niveau mee.

‘Ik wil laten zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn. Vanaf de grond tot op het bord. Bijvoorbeeld mijn favoriete broodje gezond.’
Jacob-Jan Boerma



Recensie: In het hoofdstuk "Fris" staan eenvoudige recepten, die makkelijk zijn te bereiden en snel klaar zijn, maar de recepten in de daarop volgende hoofdstukksn zijn minder eenvoudig te bereiden. Er zijn veel recepten die nogal wat tijd vergen. Zo is reefilet met couscous, peer, druik en braam een zeer bewerkelijk gerecht dat veel tijd kost. Er staan mooie chique gerechten in het boek, maar het woord "eenvoudig" hoort niet op de kaft thuis. De gerechten zijn wel goed te bereiden, maar het is geen kookboek voor beginners. Een grote misser van Jacob Jab Boerma is dat in een recept van tosti's ERU goudkuipje smeerkaas wordt aanbevolen, inclusief de merknaam. Dat oogt commercieel.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Down to Earth



Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Gert Jan Slagter
Fotografie Sacha de Boer
Product Gegevens
Extra's Leeslint
Omslag Prijs € 25.00
Aantal pagina's 176
Hoogte x Breedte 267 x 218  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (11-11-2013)
Winkelprijs bij verschijnen € 25.00
Conclusie
Dit kookboek is een aanrader.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Kippenvel 7
Fris 11
Mals 41
Zilt 71
Aards 103
Zoet 131
Basisrecepten 164
Register 170
Dank 175