Masterchef bij de meesters thuis - Recepten, verhalen en foto's
Veltman Uitgevers (2016)
In verzameling
#919
7*
Koken
Basis kookboeken
Hardcover 9789048312672
Achterkaft: Heeft u zich ooit afgevraagd wat chef-koks zelf graag koken als ze in de beslotenheid van hun eigen keuken zijn, ver van de drukte en hitte van de restaurantkeuken? Grote namen uit de culinaire wereld delen ieder drie recepten van hun favoriete weekendgerechten in deze prachtig gefotografeerde MasterChef-collectie - en ze verklappen nog veel meer.Recensie: Dit is een zeer interessant kookboek met recepten van 32 chef-koks die ieder drie recepten aanleverden voor dit boek. Het boek is prachtig verzorgd en de gerechten zijn goed te bereiden. Bij de recepten staan mooie verhalen en schitterende foto's. Daardoor is het ook een mooi kijk- en leesboek. Dat maakt het een uniek boek om te koesteren.

Dit boek is een bundeling van de favoriete weekendrecepten van de beste chef-koks ter wereld. Het biedt een fascinerende blik op de visie en achtergrond van elke chef, en toont op deze wijze een unieke blik achter de schermen van hun wereld. Alle chef-koks hebben hun sporen meer dan verdiend in de keuken, en ze zijn allemaal verbonden aan het succesvolste kookprogramma ter wereld: Masterchef. Dit mooi vormgegeven, vuistdikke boek is een absolute musthave voor de collectie van de echte kookfan.

Ferran Adrià, Michael Anthony, Peter Gilmore, Bill Granger, Tom Kerridge, Atul Kochhar, Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Joe Bastianich, Massimo Bottura, Graham Elliot.… Wat koken deze chef-koks zelf graag in de beslotenheid van hun eigen keuken, ver van de drukte en hitte van de restaurantkeuken? In totaal 32 chefs met grote namen uit de culinaire wereld delen ieder drie recepten van hun favoriete weekendgerechten die ze in hun vrije tijd het liefst bereiden. Zo kiest Jamie Oliver onder andere voor een dragonsalade met druiven, gezouten ricotta en walnoten, is Gordon Ramsay gek op een stoofpot van lam met uien, gerookt spek en pruimen en presenteert Tom Kerridge zijn beste recept voor clafoutis met kersen.

Zeer interessant en veelal ook vermakelijk zijn de verhalen achter de carrières van deze grootste chef-koks ter wereld. Zo vertelt David Thompson dat zijn moeder zelf de slechtste kok ter wereld was. Hij werd zelfs bij zijn eerste koksbaan ontslagen en vreesde toen het talent van zijn moeder te hebben. En dat terwijl hij nu in Sydney een van de grootste experts op het gebied van de Thaise keuken is. Bill Granger heeft ondanks of juist dankzij een bijzondere jeugd - zijn moeder was vegetariër en zijn vader was slager - zeer creatief leren koken. En dan Ferran Adrià, die door velen wordt beschouwd als een van de grootste chef-koks die de wereld ooit heeft gekend. Toen hij jong was, droomde Adrià van een carrière als voetballer (‘Ik wilde Johan Cruijff zijn’).


Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Masterchef bij de meesters thuisMedewerkers
Ontwerper/Vormgever Matt Inwood; Kim Musgrove; Claire Burton
Fotografie David Loftus
Product Gegevens
Omslag Prijs € 30.00
Aantal pagina's 336
Hoogte x Breedte 265 x 221  mm
Originele titel The Masters at Home
Originele uitgever Bloomsbury Publishin Plc London
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2015
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 30.00
Conclusie
Dit prachtige boekwerk is EEN AANRADER voor de ervaren thuiskok.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
De chef-koks 6
De verhalen en recepten 10
Register 330
Dankbetuiging 336