9789043906227
Nederland  /  Nederlands
De Dode-Zeerollen en de verzwegen waarheid - Een nieuwe verklaring voor de oorsprong van het christendom - Michal Baigent, Richard Leigh
Tirion (2004)
In verzameling
#2

Gelezen?:
Ja
(20-6-2004)
Geschiedenis middeleeuwen

Tussen 1947 en 1956 werden in de grotten ten oosten van Jeruzalem aan de Dode Zee een aantal perkamentrollen gevonden, die de aanleiding zouden vormen voor 'het grootste academische schandaal van de twintigste eeuw'. Deze documenten, bekend onder de aanduiding Dode-Zeerollen, dateren van tussen de tweede eeuw voor en de tweede eeuw na Christus en lijken onder andere de complete tekst van Jesaja te omvatten, alsmede informatie over de priesterlijke en koninklijke Messias.
Merkwaardigerwijze heeft slechts een heel kleine groep geleerden toegang gekregen tot gedeelten van het materiaal en is het grootste deel nog steeds niet vrijgegeven voor publicatie. In nauwe samenwerking met professor Robert Eisenman, een van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van de archeologie en het onderzoek van de bijbel, slaagden Michael Baigent en Richard Leigh erin te achterhalen hoe en waarom een gedeelte van de 800 antieke Hebreeuwse en Aramese geschriften lange tijd voor de wereld verborgen werd gehouden.

Door middel van interviews, analyse en diepgaande studie van het materiaal menen zij de ware oorzaak van alle geheimzinnigheid te kennen: de documenten geven een heel nieuwe verklaring voor de oorsprong van het christendom en een alternatieve en hoogst belangwekkende versie van grote delen van het Nieuwe Testament.

Met De Dode-Zeerollen en de verzwegen waarheid hebben Michael Baigent en Richard Leigh - mede-auteurs van onder andere de wereldbestseller Het heilige bloed en de heilige graal - opnieuw een bestseller van wereldformaat op hun naam weten te zetten.

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.
Vertaler Jan Smit

Product Gegevens
NUR code 706
Uitvoering Paperback
Persoonlijke Gegevens
Winkelprijs bij verschijnen € 12,50

Conclusie
Een leuk boek over de verwikkelingen rond de Dode Zeerollen en hun geschiedenis. Weinig tot geen genealogische informatie