9789025320539
Netherlands  /  Nederlands
De Odysseia - Ton Lutz leest de Odysseia - Homerus
Athenaeum-Polak & Van Gennep (2006)
In verzameling
#20

Gelezen?:
Ja
(5-8-2006)
Klassieke tijd

De duizelingwekkende avonturen van de man van de duizend listen zijn in de Oudheid verteld door rondtrekkende zagers, die hun publiek aan zich gekluisterd wisten te houden. In deze prachtige voorlezing van topacteur Ton Lutz, eerder uitgezonden door de NCRV, kan de Odysseia nu opnieuw beleefd worden zoals die bedoeld is: als een verhaal om ademloos naar te luisteren.

Al in de oudheid werd hij kortweg De Dichter genoemd: Homeros, de schepper van de onsterfelijk geworden Ilias en Odysseia. Met zijn werk begint in de achtste eeuw voor Christus de Griekse en daarmee de westerse literatuur. De Odysseia kan wel eens het meest gelezen gedicht aller tijden zijn. Zelfs wie het nooit helemaal heeft gelezen kent wel een van de fantastische avonturen van de listige Odysseus, de gekwelde Griekse held die na de val van Troje jarenlang moest rondzwerven voor hij zijn geliefde vrouw, zoon en vaderland zou terugzien.
De eenentwintig delige radioserie van de Odysseia was een groot succes. In 1995 verscheen de serie op cassette en op veler verzoek is de voorlezing nu op vijftien cd's te beluisteren. Ideaal voor bijvoorbeeld een lange autorit naar Griekenland.

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.
Vertaler Imme Dros
Ontwerper/vormgever J. Tapperwijn; Marjan Landman

Product Gegevens
NUR code 306
Uitvoering Luisterboek
Extra's Audio CD
Hoogte x Breedte 255 x 140 mm
Oorspronkelijke titel Odysseia
Oorspronkelijk land Griekenland
Oorspronkelijke taal Grieks
Oorspronkelijk publicatiejaar 800 vC
Persoonlijke Gegevens
Winkelprijs bij verschijnen € 29,95

Conclusie
Dit is een GROTE AANRADER voor ieder die van de Griekse klassieken houdt. Op sublieme wijze leest Ton Lutz het gelijknamige boek in de vertaling van Imme Drost voor.