9789059560826
Fotografische Atlas van de Wereld - Fascinerende satellietopnamen vanuit de hoogte - T. Cussans
Fontaine Uitgevers (2004)
In verzameling
#5

Gelezen?:
Ja
Atlassen en kaarten

Deze opmerkelijke fotografische atlas is veel meer dan een gewone atlas of een serie gebundelde luchtfoto's die van de aarde werd genomen. De laatste ontwikkelingen in de satellietfotografie werden toegepast om beelden te genereren van ongeëvenaarde helderheid en kleur. De foto's van voor ons zeer vertrouwde bergen, meren, landen en zeeën krijgen daarmee een geheel nieuw perspectief en een extra laag aan informatie.
Het boek is opgedeeld in de zes continenten. De atlas open met een overzicht van de gebieden die worden getoond, zoemt vervolgens in op specifieke landen en focust tot slot op bekende streken of herkenningspunten in de grote steden van de wereld. Per continent wordt het perspectief geleidelijk versmald; in een serie prachtig aangekleurde beelden, terwijl de camera verder naar de aarde toe beweegt. Een sectie met dertig conventionele kaarten aan het einde van de atlas bieden een kader voor de fotografische beelden en geven informatie over schaal en locatie.
Meer dan een atlas, meer dan een serie foto's. Dit boek is een revolutionaire en fantastische verbeelding van onze planeet aarde.

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.
Vertaler L. van Mastrigt

Product Gegevens
NUR code 519
Uitvoering Gebonden met stofomslag
Aantal pagina's 288
Hoogte x Breedte 346 x 260 mm
Persoonlijke Gegevens
Winkelprijs bij verschijnen € 34,90

Conclusie
Deze atlas geeft een leuk beeld van landen, maar die is te beperkt om als genealogische atlas, of voor de aankleding van een genealogische publicatie te dienen.